GPS wijzer, het boek voor gps outdoor navigatie

Met het boek GPS Wijzer ontdek je alles over jouw Garmin outdoor gps in 248 pagina’s. De auteurs Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek hebben alle mogelijkheden in de praktijk uitgetest. Al  meer dan 40.000 gps-ers hebben het boek in hun bezit! Het boek kost € 20,99 excl. een bijdrage in de verzendkosten. Lees hier wat de inhoud van het boek GPS Wijzer is.

GPS Wijzer is een helder geschreven boek, waardoor je het makkelijk mee naar buiten neemt of naast je computer neerlegt, wanneer je met BaseCamp aan het oefenen bent. De nieuwe editie is in een handig formaat waardoor het goed leesbaar is en ook op reis meegenomen kan worden. Het is hét hulpmiddel om alles uit je Garmin outdoor gps te halen. Juist omdat zo’n apparaat veel meer kan dan een autonavigator, wordt stap voor stap de werking en alle nuttige instellingen van je gps eenvoudig uitgelegd.

Alles komt aan bod: van simpel weg ‘hoe kom ik zonder te verdwalen bij mijn startpunt terug’ tot ‘hoe plan ik een spannende tocht door een uitdagende omgeving’. Uiteraard leer je ook ‘hoe je een gedownloade track op je gps zet’ en ‘hoe je een gratis kaart op je gps installeert’. Zo leer je spelenderwijs elke buitensport-activiteit te plannen, uit te voeren en als je wilt achteraf je tocht of rit te bekijken.

Nieuwe achtste editie gps wijzer

gps handleiding gps wijzer 8e editieDe nieuwe achtste editie (zeventiende druk) is volledig herzien. Het eerste gedeelte dat gaat over de gps zelf is opnieuw geschreven. We hebben gekozen voor een nieuwe aanpak, waardoor we het gebruik nog duidelijker maken. Het boek beschrijft alle mogelijkheden voor de Garmin outdoor gps’en (GPSMap 62, 64, 65 en 66/67, eTrex 10, 20x, 22x, 30x, 32x, eTrex Touch  25/35, Montana, Monterra, en Oregon 200, 300, 400, 450, 550, 600, 650, 700 en 750) zijn beschreven. De hoofdstukken over kaarten, BaseCamp en het routeren zijn volledig up to date gemaakt. Het boek bevat o.a. een volledige handleiding voor het Garmin programma BaseCamp. Er zijn ook oefeningen toegevoegd. Het maken van knooppuntroutes en het gebruik van Active routing komen ook aan bod. Je kunt hier ook de hele inhoud van deze GPS Wijzer bekijken.

Leeswijzer en snelleesgids

Het boek start voor de compleet beginnende gps’er met een leeswijzer en voor de iets verder gevorderde met een snelleesgids. Je kunt zo heel makkelijk kiezen of je het boek systematisch wilt doorwerken of er sprongsgewijs doorheen wilt gaan.

In het eerste gedeelte van het boek leer je je eigen Garmin tot in de finesses kennen. Via de talloze Tips word je gewezen op allerlei handige weetjes die het plezier van je gps-gebruik aanzienlijk verhogen. Het tweede gedeelte kun je ook systematisch óf sprongsgewijs doorwerken. Je kunt alles leren over digitale en routerende kaarten, software zoals BaseCamp, routes en tracks maken, Active Routing, poi’s, geocaching, geotaggen etc. Je wordt op de hoogte gebracht van de talloze interessante internetsites die je activiteiten kunnen uitbreiden. Ook de verschillende soorten digitale kaarten komen aan bod, zoals de Garmin TopoActive en Pro’s met hun verschillende navigatie-activiteiten, en ook de gratis digitale kaarten.

De zeer overzichtelijke hoofdstukindeling en inhoudsopgave, de leeswijzer en het uitgebreide register maken GPS Wijzer tot een gebruiksboek dat voor beginners en ver gevorderden interessant en zeer toegankelijk is, als cursusboek en als naslagwerk.

Welke gps-en?

De volgende gps’en worden uitgebreid behandeld: eTrex 10, 20 (X), 22x 30 (X), 32x, eTrex Touch 25/35, GPSmap 62, 64, 65, 66, 76 en 78-serie, Oregon 600-650 (t), Oregon 700-750 (t), Montana en Monterra. We hebben voor oudere gps’en, zoals de Dakota 10-20, Oregon 200-550, GPSmap 60 serie en de eTrex Summit/Legend/Vista, aanvullende handleidingen beschikbaar.

Voor de Garmin Edge’s (530, 820, 830, 1000, 1030, 1030 Plus en Explore) hebben we een ander uitgebreid boek, de gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser beschikbaar. Ook voor de Garmin Fenix en Epix smartwatches zijn handleidingen beschikbaar. Deze zijn in de vorm van een pdf e-book.

Welke buitensport-activiteiten?

Deze GPS Wijzer is bedoeld voor alle typen wandelaars en fietsers. Of je nu gaat bergwandelen, hiken of klimmen, wielrennen, mountainbiken, kanovaren, kayakken of zeilen. Ook voor iedereen die aan ballonvaren, parapenten, paardrijden, motorrijden, 4×4, skiën of langlaufen doet, zal plezier beleven aan dit boek.


Ebook gps wijzer achtste editie