Garmin GPSMAP 64 / 64X / 64S / 64SX/ 64ST / 78 / 78 S

De GPSMAP 64 / 64x / 64S / 64SX/ 64ST  zijn de uitgebreide knoppentoestellen van Garmin. De bediening ervan gaat via tien makkelijk bergpsmap 64 en 78eikbare knoppen. Het is een toestel met uitgebreide mogelijkheden. Vooral als je veel in koude gebieden met handschoenen aan reist is het een ideaal toestel. Ook wanneer je niet van een touchscreen houdt, maar van een stoer en stevig toestel, dan is dit een aanrader. Het belangrijkste nadelen zijn de beperkte resolutie van het scherm en het lastig invoeren van gegevens.

De zeer uitgebreide handleiding voor de Garmin GPSMAP 64 / 64x / 64S / 64SX/ 64ST met alle toepassingen en toetsinstructies, is te vinden in het boek gps wijzer.  De GPSMAP 78 / 78S heeft als extra dat hij blijft drijven. Handig dus voor kanoërs of andere watersporters.

Kaarten

De GPSMAP 64 serie heeft de geen kaarten aan boord. Uitzondering is het toestel met een t in het type nummer. Echter deze kaart is een niet routeerbare wegenkaart met hoogte informatie.

Galileo

De nieuwe x serie heeft ook de mogelijkheid om de Galileo satellieten te ontvangen.

Handleiding GPSMap 64 serie

Naast de uitgebreide handleiding in het boek zijn er nog een aantal interessante items die we nog verder uitdiepen. Hieronder volgt een overzicht van alle extra informatie die hoort bij de GPSMAP 64 / 64x / 64S / 64SX/ 64ST / 64 SCX.

Extra handleidingen voor de GPSMAP 64 / 64x / 64S / 64SX/ 64ST

  1. Lees meer over de instellingen voor het gebruik van de fitness toepassing op jouw gps.
  2. Custom Maps voor je garmin gps: naast de methoden die we in het boek gps wijzer hebben genoemd, zijn er in dit artikel nog meer mogelijkheden om aan Custom Maps te komen, beschreven
  3. Informatie over bestandsformaten voor je gps.
  4. Welke datavelden kun je zoal instellen op je Garmin gps.
  5. Bestanden op je gps; welke bestanden staan er op, wat betekenen ze en welke bestanden kun je wel of juist niet wissen van je gps.
  6. Geheime toetsen. Hoe kun je je gps resetten en welke speciale toetscombinaties zijn er nog meer voor je gps.
  7. Coördinaten informatie en de instellingen voor het Belgische Lambert systeem.
  8. Informatie over kaarten voor gps en computer: allerlei links naar digitale kaarten.

GPSMAP 64 / 78 kopen

Wanneer je een gps wilt kopen, kan dat bijvoorbeeld via Waypoint. We verkopen zelf geen gps’en. We adviseren deze winkel vanwege de goede service en kennis. Daarnaast ontvangen wij een kleine bijdrage indien je via deze link bij Waypoint koopt.

GPSMAP 64 Deze gps heeft geen topografische kaart. Je kunt een kant en klare Open Street Map er bij aanschaffen of deze zelf gratis downloaden. De instructie daarvoor vind je in het boek gps wijzer.

GPSMAP 64x Deze gps heeft de TopoActive kaart van de EU. Dit is een variant van de OpenStreetMaps.

De GPSMAP 64S heeft een barometrische hoogtemeter, een elektronisch kalibreerbaar kompas en je kunt de gps koppelen met je smartphone. Deze gps heeft geen topografische kaart. Je kunt een kant en klare Open Street Map er bij aanschaffen of deze zelf gratis downloaden. De instructie daarvoor vind je in het boek gps wijzer.

GPSMAP 64SX Deze gps is gelijk aan de 64S en heeft als extra’s de TopoActive kaart van de EU. Dit is een variant van de OpenStreetMaps. Daarnaast beschikt het toestel over Galileo ontvangst.

De GPSMAP 64ST bevat als extra ten opzichte van de 64S alleen een extra kaart. Deze kaart is niet routeerbaar. Dat wil zeggen dat er geen routes berekend kunnen worden. Je moet dus nog een extra kaart aanschaffen of gratis downloaden.