Een Garmin Edge fiets gps kopen

Op deze pagina bekijken we de fiets gps’en van Garmin in detail.

De touch screen modellen zijn onder te verdelen in twee groepen:

1. Voor de recreatieve fietser.

Dit toestel heeft geen activiteitenprofielen en beperkte mogelijkheden om accessoires te koppelen. De specifieke trainingsmogelijkheden zijn achterwege gelaten.

Edge Explore 2

Explore2 GarminEdge Explore 2

De Edge Explore 2 is de nieuwste recreatieve fiets gps. Het heeft een mooi touchscreen met een vernieuwd hoofdscherm. Hij heeft ook de mogelijkheid de Galileo en Glonass satellieten te ontvangen naast de gps satellieten. Er kunnen meer (veiligheids)sensoren gekoppeld worden dan bij de vorige Explore. Ook heb je de mogelijkheid om ongeval detectie en een assistentie functie aan te zetten.De accuduur is verlengd tot maximaal 16 uur. Je kunt er prima routes mee plannen, naar een adres navigeren en populaire of andere routes laten berekenen. Ook kun je anderen live laten meegenieten van jouw fietstocht. De gps kun je via Bluetooth koppelen met je telefoon en door Livetrack te activeren kan iemand je volgen als je dat wenst. De Explore heeft ook enkele nieuwe functies: widgetbeheer (je kunt daarmee extra functies op je gps gemakkelijk aan/uit zetten); gast gebruik (door dit in te stellen kunnen bepaalde instellingen niet aangepast te worden). De Edge Explore 2 heeft geen micro-sd kaart. Het interne geheugen is 16GB. We hebben ook nog een uitgebreider artikel geschreven over de Edge Explore.
Edge Explore

Edge Explore

Edge Explore

De Edge Explore is de voorloper van de Explore 2. Het heeft een mooi touchscreen. Hij heeft geen Glonass ontvangst naast de gps satellieten, maar dat is voor de scherpe prijs geen gemis. Hij is wel met enkele veiligheidssensoren te koppelen en je hebt de mogelijkheid om ongeval detectie en een assistentie functie aan te zetten.De accuduur is beperkt tot maximaal 12 uur. Je kunt er prima routes mee plannen, naar een adres navigeren en populaire of andere routes laten berekenen. Ook kun je anderen live laten meegenieten van jouw fietstocht. De gps kun je via Bluetooth koppelen met je telefoon en door Livetrack te activeren kan iemand je volgen als je dat wenst. We hebben ook nog een uitgebreider artikel geschreven over de Edge Explore.

2. Voor de sportieve fietser en wielrenner.

Deze toestellen hebben activiteitenprofielen en uitgebreide mogelijkheden om accessoires te koppelen. Er zijn specifieke trainingsmogelijkheden. Deze toestellen kunnen ook voor recreatieve fietsers interessant zijn wanneer je verwacht dat je vaak verschillende instellingen gebruikt.

Edge 1040 Edge 1040 De Edge 1040 is het topmodel van Garmin. Er is een versie met opladen via zonne energie en een normale versie. De accuduur is echter al zo enorm dat je wel heel erg lang niet kunt opladen voordat de solar versie interessant is. De solar versie heeft ook nog meer intern geheugen (32GB in plaats van 16GB). De toestellen beschikken nu over multiband ontvangst zodat er meerdere GNSS systemen ontvangen kunnen worden. Daardoor neem t de nauwkeurigheid toe. Er zijn verder vooral nieuwe trainingsfuncties toegevoegd. Denk daarbij aan Stamina (je energieniveau meten), fietstype/cycling ability (Power guide, waarmee je een bepaald koersprogramma krijgt. Had je eerder een ander edge, dan zul je even moeten wennen aan de nieuwe bediening.

Het toestel heeft een zeer helder afleesbaar scherm en een goede resolutie. Deze gps laat zich gemakkelijk instellen doordat er automatisch gegevens van een eerdere gps worden overgenomen. Extra gegevens pagina’s maken is daardoor een fluitje van een cent. We hebben ook nog een uitgebreider artikel geschreven over de Edge 1040.

Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus

De Edge 1030 Plus is na de 1040 het topmodel van Garmin. We vinden de belangrijkste nieuwe functie de herberekening van een koers. Wanneer je afwijkt, krijg je een tot drie nieuwe voorstellen. Jij kunt kiezen welke het beste past. Sinds een software update zijn de eerste problemen hiermee opgelost.

Het toestel heeft een zeer helder afleesbaar scherm en een goede resolutie. Vooral de accuduur is een plus ten opzichte van andere modellen. Wil je hele lange tochten maken, dan kun je een extra accupack koppelen aan deze gps. Deze gps laat zich gemakkelijk instellen doordat er automatisch gegevens van een eerdere gps worden overgenomen. Extra gegevens pagina’s maken is daardoor een fluitje van een cent. De LiveTrack functie is aanmerkelijk verbeterd. We hebben een uitgebreidere praktijktest over de 1030 Plus gemaakt en beschreven.

Edge 1030

Garmin Edge 1030

Edge 1030

De Edge 1030 is de voorganger van de 1030 Plus. Het toestel heeft net als de 1030 Plus een zeer helder afleesbaar scherm en een goede resolutie. Vooral de accuduur is een plus ten opzichte van andere modellen. Wil je hele lange tochten maken, dan kun je een extra accupack koppelen aan deze gps. Deze gps laat zich gemakkelijk instellen. Extra gegevens pagina’s maken is daardoor een fluitje van een cent. Sinds de extra update 8.0 heeft deze gps dezelfde functies als de 830. We hebben een uitgebreidere praktijktest over de 1030 gemaakt en beschreven.
Edge 830  Edge 830 De Edge 830 is een fiets gps dat qua formaat tussen de 820 en 1030 in zit. Het bevat een aantal leuke extra’s. De belangrijkste zijn: uitgebreide informatie tijdens een klim en diefstalbeveiliging. Voor de mtb’er worden er specifieke statistieken bijgehouden.  en toestel zonder mogelijkheid om een geheugenkaart toe te voegen. Het intern geheugen is 16GB. Het scherm is klein ten opzichte van andere toestellen. Daardoor is deze gps niet zo opvallend op je fiets. De mogelijkheden zijn vergelijkbaar met de Edge 1030. We hebben ook een praktijktest over de 830 geschreven.
Er zijn ook knoppen-toestellen:
Edge130 Plus "Garmin De Edge 130 Plus is de opvolger van de Edge 130. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid. De 130 Plus heeft geen kaart aan boord. Toch is het een prima toestel om gegevens op te nemen en eventueel een koers na te fietsen. Je ziet alleen een zwart lijntje op je scherm waar je overheen moet rijden. Bijzonder is wel dat dit toestel de Europese satellieten van Galileo kan ontvangen en daardoor mogelijk nauwkeuriger is. Ook functies als Climbpro, LiveTrack en Virtual Partner zijn op dit toestel aanwezig. Lees ook de uitgebreide informatie.

 

Edge130
130MTB
"Garmin De Edge 130 is de grotere versie van de oudere Edge 20/25 en daardoor al een veel betere resolutie. De mogelijkheden blijven beperkt, omdat de 130 geen kaart aan boord heeft. Een prima toestel om gegevens op te nemen en eventueel een koers na te fietsen. Je ziet alleen een zwart lijntje op je scherm waar je overheen moet rijden. Bijzonder is wel dat dit toestel als eerste de Europese satellieten van Galileo kan ontvangen en daardoor mogelijk nauwkeuriger is.

 

Edge530

Garmin Edge 530

Garmin Edge 530

De Edge 530 is een knoppentoestel met uitgebreide mogelijkheden. Nadeel van dit toestel zijn de vele knoppen, waardoor de bediening lastiger is dan bij een touchscreen toestel. Je kunt het ook als voordeel zien: bij regenachtig of koud weer is de bediening eenvoudiger. De gps bevat ook kaarten, maar de routeringsmogelijkheden zijn beperkt, omdat je bijvoorbeeld geen rondrit kunt berekenen. Dit kun je echter met Garmin Connect oplossen.

Er is een koppelingsmogelijkheid met je smartphone mogelijk om gebruik te maken van Livetrack en grouptrack. Anderen kunnen daardoor zien waar jij bent.

De 530 plus kent geen rondritplanner en geen routeplanner.

De volgende toestellen zijn alleen nog tweedehands te koop:De Edge 20, 25, 500, 510, 605, 705, 800, 810, 820, Explore 820, Explore 1000, Touring (plus) en 1000.

Koopwijzer overzicht van Garmin Edge toestellen: overzicht volgt later
Of download het binnenkort.