BaseCamp cursus – gps routes maken  en meer

Je hebt al enige gps-ervaring opgedaan door bijvoorbeeld het lopen of fietsen van uitgezette gps- routes. Je wilt nu meer weten over allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld om zelf aan de slag te gaan om een gps route met bijbehorende track te maken met de Garmin software BaseCamp. Je leert de instellingen van de software BaseCamp, het aanmaken van waypoints, routes met en zonder routering en tracks.

Nieuw! BaseCamp online cursussen.

In verband met Corona wordt deze cursus nu alleen online gegeven. Er zijn nu twee soorten online BaseCamp cursussen: de basis cursus BaseCamp en de cursus routes maken met BaseCamp. Beide type cursussen worden apart voor Windows en de Mac gegeven. Kijk bij de cursus voor de inhoud.

BaseCamp: voor wie?

Je bent al op pad geweest met je Garmin gps door bijvoorbeeld het wandelen of fietsen van uitgezette gps-routes of tracks. Nu wil je ook zelf routes kunnen maken en je tracks en bijbehorende gegevens op de computer terug kunnen zien. Ben je ook nieuwsgierig naar het handige gebruik BaseCamp in combinatie met je gps en wil je ook handig gebruik leren maken van programma’s zoals Google Maps en Google Earth in combinatie met je gps? Deze cursus is dan zeker iets voor jou. De cursus is vooral gericht op wandelaars en fietsers. Beheers je je gps nog niet, volg dan eerst een basis gps cursus.

Onderstaande informatie geldt niet voor de online cursussen. Klik hiernaast – in de rechterbalk – op een van de cursussen en lees de inhoud van de online BaseCamp cursussen.

Locatie

Centraal in het land (Woerden) of indien je zelf een groep hebt op een locatie die jullie zelf organiseren.

Inhoud BaseCamp cursus

De cursus is een afwisseling tussen presentaties, uitleg en een groot aantal oefeningen, waarmee je zelf aan de slag om o.a. een gps-tocht te maken met de Garmin software BaseCamp. Je leert o.a.:

 • gegevens op te slaan in de BaseCamp Bibliotheek en op je computer
 • je start waypoint en andere gegevens vinden met Google Maps en gebruiken in BaseCamp
 • het aanmaken van waypoints, routes  en tracks
 • een directe route maken bij een track
 • het bewerken van waypoints, routes en tracks
 • het verzenden van gegevens naar je gps
 • het werken met activiteitenprofielen
 • het gebruiken van kaarten voor je gps
 • je route zichtbaar te maken in Google Earth
 • wandel- en fietsroutes downloaden en gebruiken

Ook jouw specifieke vragen komen aan bod.

Kosten

€ 40 p.p.

Inbegrepen zijn:

 • Lesmateriaal en oefenbestand
 • Koffie en thee

Computers

Je zorgt zelf voor een laptop (Windows of Mac) met daarop BaseCamp en een kaart geïnstalleerd. Heb je geen laptop ter beschikking, neem dan contact op, omdat we slechts enkele laptops ter beschikking hebben.

Aantal deelnemers

We werken met een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 10 cursisten, zodat er voldoende tijd is voor individuele vragen.

Reacties van cursisten

Fijne cursus, helder wordt de stof behandeld, en de cursusleider heeft de tijd voor individuele vragen”
Lodewijk

Veel geleerd vanavond, heel wat nieuwe mogelijkheden ontdekt en vaardigheden opgekrikt. Van harte aanbevolen. “ Angela

Lekker ontspannen maar wel resultaat gericht bezig zijn. Kortom een zinvolle en effectieve cursusdag verzorgd door een top instructeur“.

Hulde aan Joost Verbeek voor zijn ontspannen en goede manier van lesgeven

Een interessante dag, waar ik ondanks de 2,5 jaar ervaring met m’n Garmin, het nodige heb opgestoken“.

De trainer

Joost Verbeek is een ervaren trainer en gps-specialist. Voor www.demooisteroutes.nl heeft hij een groot aantal GPS tochten gemaakt en begeleidt hij anderen in het maken en ontwikkelen van gps-tochten. Zijn meest favoriete buitenactiviteiten zijn wandelen, fietsen, schaatsen en hardlopen. Joost schreef samen met Foeke Jan Reitsma het succesvolle boek gps wijzer en het boek gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser met een Garmin Edge.

Inschrijven

Zijn deze data niet passend of wil je meedoen met een volgende gps cursus, meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Andere cursussen en gps activiteiten door gps wijzer vind je in de agenda.

GPS Gevorderde BaseCamp cursus BaseCamp cursus