BaseCamp cursus – gps routes maken  en meer

Je hebt al enige gps-ervaring opgedaan door bijvoorbeeld het lopen of fietsen van uitgezette gps- routes. Je wilt nu meer weten over allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld om zelf aan de slag te gaan om een gps route met bijbehorende track te maken met de Garmin software BaseCamp. Je leert de instellingen van de software BaseCamp, het aanmaken van waypoints, routes met en zonder routering en tracks.

Nieuw! BaseCamp online cursussen.

In verband met Corona wordt deze cursus nu alleen online gegeven. Er zijn nu twee soorten online BaseCamp cursussen: de basis cursus BaseCamp en de cursus routes maken met BaseCamp. Beide type cursussen worden apart voor Windows en de Mac gegeven. Kijk bij de cursus voor de inhoud.

BaseCamp: voor wie?

Je bent al op pad geweest met je Garmin gps door bijvoorbeeld het wandelen of fietsen van uitgezette gps-routes of tracks. Nu wil je ook zelf routes kunnen maken en je tracks en bijbehorende gegevens op de computer terug kunnen zien. Ben je ook nieuwsgierig naar het handige gebruik BaseCamp in combinatie met je gps en wil je ook handig gebruik leren maken van programma’s zoals Google Maps en Google Earth in combinatie met je gps? Deze cursus is dan zeker iets voor jou. De cursus is vooral gericht op wandelaars en fietsers. Beheers je je gps nog niet, volg dan eerst een basis gps cursus.

Onderstaande informatie geldt niet voor de online cursussen. Klik hiernaast – in de rechterbalk – op een van de cursussen en lees de inhoud van de online BaseCamp cursussen.

Locatie

Centraal in het land (Woerden) of indien je zelf een groep hebt op een locatie die jullie zelf organiseren.

Inhoud BaseCamp cursus

De cursus is een afwisseling tussen presentaties, uitleg en een groot aantal oefeningen, waarmee je zelf aan de slag om o.a. een gps-tocht te maken met de Garmin software BaseCamp. Je leert o.a.:

 • gegevens op te slaan in de BaseCamp Bibliotheek en op je computer
 • je start waypoint en andere gegevens vinden met Google Maps en gebruiken in BaseCamp
 • het aanmaken van waypoints, routes  en tracks
 • een directe route maken bij een track
 • het bewerken van waypoints, routes en tracks
 • het verzenden van gegevens naar je gps
 • het werken met activiteitenprofielen
 • het gebruiken van kaarten voor je gps
 • je route zichtbaar te maken in Google Earth
 • wandel- en fietsroutes downloaden en gebruiken

Ook jouw specifieke vragen komen aan bod.

Kosten

€ 40 p.p.

Inbegrepen zijn:

 • Lesmateriaal en oefenbestand
 • Koffie en thee

Computers

Je zorgt zelf voor een laptop (Windows of Mac) met daarop BaseCamp en een kaart geïnstalleerd. Heb je geen laptop ter beschikking, neem dan contact op, omdat we slechts enkele laptops ter beschikking hebben.

Aantal deelnemers

We werken met een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 10 cursisten, zodat er voldoende tijd is voor individuele vragen.

Reacties van cursisten

Fijne cursus, helder wordt de stof behandeld, en de cursusleider heeft de tijd voor individuele vragen”
Lodewijk

Veel geleerd vanavond, heel wat nieuwe mogelijkheden ontdekt en vaardigheden opgekrikt. Van harte aanbevolen. “ Angela

Lekker ontspannen maar wel resultaat gericht bezig zijn. Kortom een zinvolle en effectieve cursusdag verzorgd door een top instructeur“.

Hulde aan Joost Verbeek voor zijn ontspannen en goede manier van lesgeven

Een interessante dag, waar ik ondanks de 2,5 jaar ervaring met m’n Garmin, het nodige heb opgestoken“.

De trainer

Joost Verbeek is een ervaren trainer en gps-specialist. Voor www.demooisteroutes.nl heeft hij een groot aantal GPS tochten gemaakt en begeleidt hij anderen in het maken en ontwikkelen van gps-tochten. Zijn meest favoriete buitenactiviteiten zijn wandelen, fietsen, schaatsen en hardlopen. Joost schreef samen met Foeke Jan Reitsma het succesvolle boek gps wijzer en het boek gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser met een Garmin Edge.

 • Gps cursist

  GPS cursus voor gevorderden, Houten – 24 juni 2011

  Een interessante dag, waar ik ondanks de 2,5 jaar
  ervaring met m’n Garmin GPSmap 60CSx en het programma Mapsource op m’n desktop,
  het nodige heb opgestoken. Zoals het tegelijk gebruiken van een track en een
  route, het gebruik van routeerbare kaarten. Ik zag medescursisten die het
  programma Basecamp gebruikten i.p.v. MapSource en ben van plan omdat ook te
  downloaden en te installeren. Al met al een gezellige en leerzame dag.

  Hulde aan Joost Verbeek voor zijn ontspannen en goede manier van
  “lesgeven”.

  Willem Smit

 • Gps cursist

  Leuke en leerzame GPS dag

  Voor mij was het even een stroeve start maar daarna kon ik gelukkig maximaal kennis opdoen tijdens de lessen van Joost. Lekker ontspannen maar wel resultaat gericht bezig zijn. Afwisseling van theorie en af en toe even buiten wat doen met de GPS. Waardevol om ook eens van andere GPS-ers te horen ‘hoe zij het doen’

  Er was voldoende koffie en thee en een heerlijke lunch.
  Het cursusmateriaal was uitstekend en we hebben nog een bult ‘huiswerk’ mee gekregen ook.
  Kortom een zinvolle en effectieve cursusdag verzorgd door een top instucteur.

  Met dank van Arie Vroedsteijn

 • Gps cursist

  GPS Cursus voor gevorderden

  Goede heldere cursus. Uitstekend gegeven door Joost Verbeek. Joost speelde in op alle vragen die iedereen hem al had opgestuurd. Hield goed de lijn vast tijdens de cursus. Het boekje GPS-Wijzer had ik thuis al doorgelezen. Door mijn computerkennis en deze cursusdag heb vandaag thuis een Track omgezet naar een Route en daar wijzigingen in aangebracht. Met BaseCamp en GPScoordinaten.nl gewerkt. Het lesgeld heb ik er nu al uit…. al was het alleen al door de heerlijke lunch. Joost nog bedankt voor je leerzaame dag. Groet Leo Bosland.

 • Gps cursist

  Vrijdag 14 okt. Cursus voor gevorderden
  Voor mij was het een leerzame dag geweest. Voor mijzelf zou het misschien iets eerder via het grotere scherm uitgelegd kunnen worden zodat je niet gaat vastlopen maar het is me toch best gelukt.
  Gezellig en goed verzorgd.
  Joost bedankt en wie weet tot de volgende keer.
  truus van Versendaal

 • Gps cursist

  Op vrijdag 14 oktober j.l. heb ik deelgenomen aan de GPS-cursus voor gevorderden. Het was opnieuw een erg leuke en leerzame dag. Joost Verbeek wist e.e.a. weer op een rustige en heldere manier uit te leggen. I.c.m. de mede door hem geschreven GPS-wijzer een must voor iedereen, die meer uit zijn GPS-apparaat wil halen!

  Jan van Dam, Harmelen

 • Gps cursist

  gps cursus gevorderden 8 juni 2012
  De cursus heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het feit dat je naast de presentatie alle gelegenheid krijgt om jouw eigen vragen te stellen gaande de uitleg is buitengewoon. De uitleg is helder en de presentatie heel aangenaam.

  Voor iedereen die al een beetje op weg is met het werken met gps maar toch nog met enkele vragen blijft zitten, is de cursus een aanrader. Joost Verbeek is zeer deskundig met betrekking tot de mogelijkheden, gebruik en instellingen voor alle typen apparaten.

  Harry Stol

 • Gps cursist

  gevorderden cursus 8 juni 2012

  De cursus was zeer leerzaam en werdt zeer zorgvuldig gegeven door Joost.Ik ben weer een stap dichter bij het zelfstandig werken met de wandel gps en het leren omgaan met basecamp.
  Kan nu ook zelf een route maken en inladen in mijn gps.
  Laat de zomer maar komen, ik ga er op uit!!! Joost Bedankt.

  Bas Brands.

 • Gps cursist

  Deze cursus is een absolute aanrader voor iedereen die meer uit zijn GPS apparaat wil halen. Veel praktische tips om gemakkelijker en beter resultaat te behalen!

 • Gps cursist

  GPS gevorderden cursus 19-4-2013

  Bij Joost Verbeek in Houten op 19-4-2013 een prima cursus GPS gebruik voor gevorderden gevolgd. Ben nu goed op de hoogte met het gebruik van Garmin Basecamp. Joost had een speciale handleiding voor de Mac en was goed op de hoogte met de verschillen ten opzichte van de Windows versie. Ook was hij zeer goed op de hoogte van alle mogelijkheden (en onmogelijkheden!) van mijn Garmin Edge 800.
  Door een korte wandeling in de buurt werden de verschillen tussen de diverse apparaten en verschillende soorten kaarten in praktijk direct heel duidelijk. Joost had de tip 2 keer dezelfde route met een andere kleur in de GPS te laden, zodat als de routing het af laat weten, de route op de kaart zichtbaar blijft. Heb dit direct uitgeprobeerd en dit werkt inderdaad goed. Kan de cursus iedereen die meer meer met zijn GPS wil doen van harte aanbevelen.

  Chris Ockeloen, Dordrecht

 • Gps cursist

  Cursus GPS Gevorderden 21-06-2013

  Alle verwachtingen zijn zondermeer waargemaakt. Op aangename wijze worden presentatie, tekst & uitleg en doe-het-zelf afwisselend ingezet. Ook (individuele) deskundige begeleiding ontbreekt niet. Een dag vol verrassingen, tips en eye-openers. Met de nieuw verworven BaseCamp-kennis kun je weer maanden vooruit en met een nog veiliger gevoel op wandelvakantie. Tot de volgende cursus,

  Rob Viester

  Tip voor Garmin: voeg in BaseCamp een funktie toe waarmee je de instellingen van het aangesloten gps-apparaat kan bedienen/instellen/aanpassen (vgl TomTomHome) en houdt de benamingen in de menustructuren gelijk, eventueel door een update. Dat scheelt Joost en Foeke een hoop werk en maakt het voor de gps-gebruiker een stuk eenvoudiger en prettiger in het gebruik.

 • Gps cursist

  GPS-cursus gevorderden Houten december 2013
  Boeiendebijeenkomst bij On Track/Unieboek voor een GPS-cursus voor gevorderden. Goed om weer nieuwe informatie op te doen en andere zaken weer te hernieuwen. Het meest leer je door zelf te doen en dat kon uitgebreid. Alleen zo krijg je het ook goed onder de knie.

  Met aanvullende informatie van Joost Verbeek was het goed om aan de slag te gaan en zo ook te komen op stukjes die nog ontbraken. Het werken met GPS is daardoor meer dan navigeren alleen. Zelf heb ik antwoorden op vragen gekregen en heb vooral meer inzicht gekregen in het gebruik van zowel de GPS als apparaat en het programma Basecamp.

  En nu maar bezig blijven met beide om de zaak ook in de vingers te houden, maar ik sluit zeker niet uit nog eens aan te haken bij een van de cursussen. Leuk om zo bij te blijven en vooral meer handigheid in het gebruik van GPS te krijgen.

  Fred Geers

 • Gps cursist

  Gps cursus voor gevorderden, 10 januari 2014

  Op 10 januari 2014 in het gebouw van Unieboek te Houten de gps cursus voor gevorderden gevolgd.
  De cursus werd gegeven door Joost Verbeek van On Track.

  De prettige en rustige manier van lesgeven door Joost zorgde ervoor dat je alle gelegenheid kreeg om te wennen aan het programma Basecamp van Garmin. Ook het installeren van de Openstreetmap software kwam aan bod.

  Na een aantal Waypoint met behulp van Basecamp te hebben geplaatst op de kaart die je beschikbaar had en daarna geinstalleerd op je GPS, gingen we naar buiten om te bekijken wat we daar mee konden en welke zaken we dan mogelijk tegenkomnen.

  We kwamen natuurlijk afwijkingen tegen ten opzichte van wat we op de kaart op onze laptop zagen. Er werd besproken hoe we daar in het veld het beste mee konden omgaan.

  Daarna terug in het gebouw en na de lunch de tracklog van je Garmin gestuurd naar je laptop. Dan kijken wat we daar mee kunnen doen. Zoals het maken van routes op basis van je tracklog.

  Kortom teveel om hier op te noemen.
  Ik kan deze cursus van harte aanbevelen aan iedereen die serieus met z’n GPS aan de slag wil.

  Peter

 • Gps cursist

  14 maart 2014, Een goede BaseCamp cursus om daarna geheel zelfstandig zaken verder toe te passen, uit te proberen. Het heeft mijn angst weggenomen voor het maken van fouten. Een zeker goede basis.

 • Gps cursist

  gps BaseCamp cursus voor gevorderden, 14 maart 2014 – Basecamp was vóór de cursus een ingewikkeld programma – daarna (bijna) een open boek.

 • Gps cursist

  Rustige presentatie door Joost met veel tips, valkuilen, informatieve websites en een prima oplossend vermogen op vragen.

 • Gps cursist

  Dit is een cursus waar je na afloopt zegt: “hier kan ik mee vooruit”.

 • Gps cursist

  Zeker doen!

 • Gérard Bosch

  Beste Joost,

  Mocht er morgenavond nog plaats zijn, dan wil daar graag gebruik van maken. Anders hoor ik graag wanneer er weer een BaseCamp cursussen zijn.

  Vriendelijke groet,

  Gérard Bosch

 • Joost

  Beste Gerard,
  De cursus is voor morgenavond helaas vol. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden van de nieuwe cursussen, dan kun je het beste aanmelden voor de nieuwsbrief: http://www.gps-wijzer.nl/nb.

  met vriendelijke groet

  Joost Verbeek
  gps wijzer