Samos

DSC01345-400Het Griekse eiland Samos, vlakbij Turkije gelegen is zeker in het voorjaar en najaar een ideale wandellocatie. De temperatuur is dan goed, er zijn veel bloeiende planten en het eiland is groen. De afwisseling tussen zee, bergen en bos maken Samos tot een aantrekkelijk vakantie eiland. Onderweg stop je bij een van de gastvrije tavernes voor een heerlijke salade, een verse jus d’orange of een uitgebreidere maaltijd.

Onze routes zijn allemaal gratis te downloaden via onderstaande kaart. Wil je liever in een keer een groot aantal routes downloaden, dan vragen we daar een kleine bijdrage voor: De 11 mooiste wandelingen van gps wijzer op Samos. 

Wandelen op Samos

We hebben een aantal gps wandelingen op Samos gelopen en delen we graag op deze website. Ons favoriete wandelgebied is de Nachtegaalvallei.

1. Valeontades Vourliotes Kokkari voor de terugweg kun je met de bus, of huur een auto of scooter bij ducksrental.

2 Valeontades Manolates vv

3 Valeontades Vourliotes Kamposwandelen op Samos

4 Seitani Micro Megalo

5 Valeontades Agios Konstantinos vv

5A Valeontades Agios Konstantinos vv

6 Potami Lekka vv

7 Oud Samoss

8 Imvrassos valleiwandelen op Samos

10 Valeontades Stavranides Ampelos vv

11 Ambelos Stavrinides vv

Tips voor een prettig verblijf op Samos

Wil je op een prachtige, authentieke Griekse locatie verblijven, dan bevelen we www.valeondades-houses.nl aan. Heerlijk eten kun je o.a. in het restaurant Paradisos van Manolis in Agios Konstantinos, bij Pnaka, in Vourliotes bij Galazio Pigadi en nog heel veel meer plaatsen op dit gastvrije eiland. In de gps bestanden zijn ook café’s en tavernes opgenomen. Om van het eiland te genieten kun je met de bus laten vervoeren. Kijk eens op de volgende dienstregeling. Je moet je rit wel goed plannen! Aan het eind van een lijnwandeling kun je ook met een taxi laten vervoeren. Vraag bij de lokale bevolking, zij kennen vast iemand. Veel handiger kun je een scooter of een auto huren, bijvoorbeeld bij Duck rental in Kokkari.

Stranden Samos

wandelen op SamosNa of onderweg tijdens een wandeling is het heerlijk om de mooie zee in te duiken. Voor de fraaie Micro en Megalo Seitani moet je een stukje lopen en tussen Kokkari en Agios Konstantionos vind je gemakkelijk bereikbare mooie stranden.

 

 


Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden