Kaarten voor gps en computer

Kaarten zijn er zowel voor de Garmin gps als de computer. Je hebt de mogelijkheid gratis OpenStreetMaps te downloaden en installeren of kaarten aan te schaffen. Belangrijk is dat je de juiste kaarten voor jouw activiteit kiest. Kaarten kunnen ook voor meerdere activiteiten geschikt zijn. Zo is, ondanks dat de naam anders doet vermoeden, de OpenFietsMap geschikt voor zowel wandelaars als fietsers. De CityNavigator kaart is een kaart die bedoeld is voor auto navigatie en daarom niet te gebruiken voor wandelaars.

Alles uit je gps halen met de Garmin gps cursus; kaarten voor je gpsKaarten zijn er niet alleen van Europa. Ook kun je ze voor de rest van de wereld gratis downloaden. Ze kunnen op de computer worden geïnstalleerd en direct op de gps geplaatst worden. Vroeger werd de kaart eerst op de pc geïnstalleerd en vanaf daar naar de gps overgezet met het programma MapInstall van Garmin. Dat is meestal niet meer nodig.  OpenStreetMaps zijn zowel voor de pc als voor de gps beschikbaar. Kaarten die in de gps aanwezig zijn, kunnen zichtbaar worden gemaakt op de computer. Dit doe je in het gratis programma BaseCamp. Met kaarten die in BaseCamp staan of ingelezen worden, kun je zelf routes uitzetten.

Belangrijk aandachtspunt is dat je gekochte kaartbestanden die op je gps staan niet laat overschrijven of wist. Het zou toch jammer zijn wanneer je op die manier een dure gekochte kaart kwijtraakt. Als dat gebeurt met een gratis kaart, dan is dat niet erg. Een gratis kaart is gemakkelijk te vervangen.

Handleidingen voor het downloaden en installeren van kaarten voor je gps

De auteurs van gps wijzer hebben instructies gemaakt over het gebruik van kaarten op je gps en op je pc of Mac. Je leest hier alles over, zoals het downloaden en installeren, in het boek gps wijzer (outdoor toestellen) of de gps wijzer voor de Garmin Edge. In het boek zijn ook vele tips opgenomen als je kaart problemen op de computer of op de gps hebt. Je kunt ons niet benaderen als je kaarten wilt kopen. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld terecht bij de gespecialiseerde gps winkels van Waypoint.

Waar vind je kaarten voor je gps?

kaarten voor gps en computer