Kaarten voor gps en computer

Kaarten zijn er zowel voor de Garmin gps als de computer. Je hebt de mogelijkheid gratis OpenStreetMaps te downloaden en installeren of kaarten aan te schaffen. Belangrijk is dat je de juiste kaarten voor jouw activiteit kiest. Kaarten kunnen ook voor meerdere activiteiten geschikt zijn. De OpenFietsMap is geschikt voor wandelaars en fietsers, maar de CityNavigator kaart is niet te gebruiken voor wandelaars.

Alles uit je gps halen met de Garmin gps cursusKaarten zijn er niet alleen van Europa, je kunt ook de rest van de wereld, gratis downloaden. Ze kunnen op de computer worden geïnstalleerd en direct op de gps geplaatst worden. Vroeger werd de kaart eerst op de pc geïnstalleerd en vanaf daar naar de gps overgezet met het programma mapinstall van Garmin. Dat is meestal niet meer nodig.  OpenStreetMaps zijn zowel voor de pc als voor de gps beschikbaar. Gekochte kaarten worden op de gps gezet. Kaarten die in de gps aanwezig zijn, kunnen zichtbaar worden gemaakt op de computer. Dit doe je in het gratis programma BaseCamp. Met kaarten die in BaseCamp staan of ingelezen worden, kun je zelf routes uitzetten.

Belangrijk aandachtspunt is dat je kaartbestanden die op je gps staan niet worden overschreven . Het zou toch jammer zijn wanneer je op die manier een dure gekochte kaart kwijtraakt. Een gratis kaart is gemakkelijk te vervangen.

Handleidingen voor het downloaden en installeren van kaarten voor je gps

De auteurs van gps wijzer hebben instructies gemaakt over het gebruik van kaarten op je gps en op je pc of Mac. Je leest hier alles, zoals het downloaden en installeren, over in het  boek gps wijzer (outdoor) of de gps wijzer voor de Garmin Edge. In het boek zijn ook vele tips opgenomen als je kaart problemen op de computer of op de gps hebt. Gps wijzer verkoopt geen kaarten.

Waar vind je kaarten voor je gps?

kaarten voor gps en computer