Garmin Montana 700

Garmin Montana 700

Montana 700, 700i en 750i informatie en handleiding

De Montana 7xx serie is in 2020 uitgekomen en is het grootste touchscreen toestel dat geschikt is voor outdoor gebruik. Het toestel is vooral geschikt voor mensen die meerdere activiteiten  bedrijven. Het is een toestel dat uitstekend geschikt is voor fietsen, motorrijden, 4X4 rijden en andere offroad activiteiten. De meeste wandelaars zullen dit toestel aan de grote kant vinden, maar andere wandelaars vinden het juist een prachtig toestel. Er zijn drie varianten beschikbaar: 700, 700i en 750i. De 700i heeft ten opzichte van de 700 de extra mogelijkheid om gebruik te maken van inReach zodat je (SOS) berichten kunt verzenden als je geen bereik meer hebt meer je smartphone. De 750i heeft ten opzichte van de 700i nog als extra dat er een camera aan boord is. Je hebt daarvoor wel een abonnement nodig. Dat abonnement is per maand af te sluiten. Door de aanwezigheid van de CityNavigator is de 700i een uitstekende keuze ook al ben je niet direct van plan de inReach functionaliteit te gebruiken.

Touchscreen

De bediening van het toestel gaat vooral via het touchscreen. Toch heeft het toestel een (700) of twee (700i en 750i) knoppen. Het is een toestel met uitgebreide mogelijkheden.

Wat zijn de mogelijkheden met de Montana 7 serie en wat is er nieuw ten opzichte van de Montana 6 serie:

Kaarten en navigatiemogelijkheden

 • De kaart op de Montana 700 is een Open Street Maps variant (Topo Active) met routeerbare wegen. Op de 700i en 750i is standaard de CityNavigator geïnstalleerd. Uiteraard kun je ook zelf aanvullende kaarten installeren.
 • Je kunt direct (gratis) Birds-eye beelden naar de gps verzenden.
 • Op de kaartpagina kun je gemakkelijk wisselen tussen de CityNavigator en TopoActive kaart.
 • De rondreisplanner is toegevoegd. Je kunt nu gemakkelijk op een willekeurige locatie een tocht voor jouw activiteit laten uitrekenen met een vooraf aangegeven aantal kilometers.
 • De 7 serie kent een expeditie modus (alleen de track wordt opgenomen). Expeditie modus: door het gebruik van deze modus gaat je gps erg lang – tot 300 uur – mee. De opname van een track wordt daardoor wel veel minder nauwkeurig.

Scherm(indeling)

 • Groter scherm (5 inch in plaats van 4); de resolutie is nu 480*800pixels (bij de 64 was dit 272*480). Dat is een forse verbetering! Daarmee is het toestel ook zwaarder geworden (+100gram).
 • Wat zeker ook opvalt is de favorietenbalk die onderaan de pagina’s is toegevoegd. Je kunt deze favorieten naar eigen wens aanpassen en snel naar een andere pagina gaan.
 • Een andere mooie optie is, dat je de gegevensvelden in de hoeken van de kaartpagina kunt plaatsen en tegelijk de volledige kaart zichtbaar houdt.
 • Meer informatie op je kaartscherm zoals batterij en satellietontvangst.

Software

 • Connect IQ: je kunt hiermee extra apps en gegevensvelden toevoegen. Je kunt met Connect IQ ook gegevens uitwisselen met je smartphone.
 • Werkt met de Garmin Explore website en app, waardoor je gemakkelijk een navigatie naar een adres of Poi kunt starten vanaf de Explore app.
 • Gegevens kunnen geüpload worden naar Garmin Connect, zodat je statistieken kunt bijhouden.

Speciale functies en eigenschappen

 • Garmin Montana 750i

  Garmin Montana 750i

  Het toestel is MIL-STD-810G gekeurd, waardoor het warmte, schok- en waterbestendigheid is. Het toestel kan dus in extreem zware omstandigheden worden gebruikt.

 • Deze gps kan ook gebruik maken van het Europese Galileo satellietsysteem.
 • De tripcomputer kan gemakkelijker met meer of minder velden ingesteld worden. Ook kun je extra gegevenspagina’s aanmaken.
 • Via Bluetooth en Ant+ kunnen sensoren gekoppeld worden.
 • De aan/uit knop is programmeerbaar voor meerdere functies.
 • Bij de 700i en 750i is er een led zaklamp beschikbaar.
 • Gebruikt Geocaching Live: automatisch gegevens uitwisselen met geocaching.com.
 • Uitgebreidere opslagmogelijkheden: Spoorlog: 20.000 punten, 250 opgeslagen GPX-tracks, 300 opgeslagen fitnessactiviteiten, 200 routes en 10.000 waypoints.
 • Het toetsenbord is een qwerty, zodat tekst invoer gemakkelijk gaat. Batterijen / accu: in de 700 kunnen zowel oplaadbare batterijen (3 stuks) als een lithium-ion accu. Bij normaal gebruik kan de Montana tot 18 uur op de batterijen werken.
kaartselectie op de Montana

kaartselectie op de Montana

Extra voor de Garmin Montana 700i en 750i:

 • De Montana 700i en 750i hebben de mogelijkheid gebruik te maken van het Iridium® satellietnetwerk. Daardoor kun je, als je een abonnement afsluit, (SOS) berichten verzenden en ontvangen. Je hebt daardoor geen apart inReach toestel nodig.

Samenwerking met de InReach mini voor satellietcommunicatie

De Montana 700 werkt goed samen met de Inreach mini. Daarmee heb je in de bergen of in onherbergzaam gebied altijd bereik voor noodgevallen. Met een Garmin InReach toestel kun je via satellieten bellen of tekstberichten sturen en dus je positie doorgeven.

Waar vind je uitleg voor de Montana 700, 700i en 750i

Een zeer uitgebreide handleiding voor de Garmin Montana 700, 700i en 750i met bijna alle toepassingen en toets instructies, vind je in het boek gps wijzer in combinatie met de gratis aanvulling.

Naast de uitgebreide handleiding in het boek zijn er nog een aantal interessante items die we nog verder uitdiepen. Hieronder volgt een overzicht van alle extra informatie die hoort bij de Montana 7 serie.

Extra handleidingen voor de Montana 700, 700i en 750i

 1. Lees meer over de instellingen voor het gebruik van de fitness toepassing op jouw gps.

  Hoofdmenu

  Menu de Montana

 2. Custom Maps voor je garmin gps: naast de methoden die we in het boek gps wijzer hebben genoemd, zijn er in dit artikel nog meer mogelijkheden om aan Custom Maps te komen, beschreven
 3. Informatie over bestandsformaten voor je gps.
 4. Welke datavelden kun je zoal instellen op je Garmin gps.
 5. Bestanden op je gps; welke bestanden staan er op, wat betekenen ze en welke bestanden kun je wel of juist niet wissen van je gps.
 6. Geheime toetsen. Hoe kun je je gps resetten en welke speciale toetscombinaties zijn er nog meer voor je gps.
 7. Coördinaten informatie en de instellingen voor het Belgische Lambert systeem.
 8. Informatie over kaarten voor gps en computer: allerlei links naar digitale kaarten.

Montana 700, 700i en 750i kopen

Gps wijzer verkoopt zelf geen gps’en. Wanneer je een gps wilt kopen, kan dat bijvoorbeeld via Waypoint. We adviseren deze winkel vanwege de goede service en kennis. Daarnaast ontvangen wij een kleine bijdrage indien je via deze of onderstaande links bij Waypoint koopt.

De Montana 700 is een zeer complete gps, De gps bevat een kaart die gebaseerd is op de OSM. Om de leesbaarheid te vergroten zijn bepaalde gegevens weggelaten in deze TopoActive kaart van Europa. Wil je meer informatie op je kaart, dan download je de OSM of OFM.

De Montana 700i is gelijk aan de Montana 700 met als extra een CityNavigator kaart voor gemotoriseerde activiteiten. Ook beschikt dit toestel over inReach functionaliteiten.

De Montana 750i is gelijk aan de Montana 700i en bevat als extra ten opzichte van de Montana 700i ook een camera.

Ook de Inreach mini is te koop bij Waypoint als je later bij je Montana 700 toch inReach functionaliteit wenst.

Accessoires bij Montana 7 serie

Bij de Montana 700, 700i, en 750 zijn veel accessoires beschikbaar, bijvoorbeeld voor montage op de motor of op de fiets.

De instructie voor al deze toestellen vind je in het boek gps wijzer in combinatie met de gratis aanvulling.