Garmin GPSMAP 66 S / 66 ST

GPSMAP 66

GPSMAP 66

De GPSMAP 66 S / 66 ST zijn de uitgebreide knoppentoestellen van Garmin. De bediening ervan gaat via tien makkelijk

bereikbare knoppen. Het is een toestel met uitgebreide mogelijkheden. Vooral als je veel in koude gebieden met handschoenen aan reist is het een ideaal toestel. Ook wanneer je niet van een touchscreen houdt, maar van een stoer en stevig toestel, dan is dit een aanrader. Het belangrijkste nadelen zijn de beperkte resolutie van het scherm en het lastig invoeren van gegevens.

Wat is er nieuw ten opzichte van de 64 serie:

 • Groter scherm (3 inch in plaats van 2,6); de resolutie is nu 240 * 400 pixels (64: 160 * 240). Dat is een forse verbetering!
 • De kaart op de GPSMap 66 ST is een Open Street Maps variant (Topo Active) met routeerbare wegen.
 • De rondritplanner is toegevoegd. Je kunt nu gemakkelijk op een willekeurige locatie een fietstocht of wandeling laten uitrekenen met een vooraf aangegeven aantal kilometers.
 • Deze gps kan ook gebruik maken van het Europese Galileo satellietsysteem.
 • De tripcomputer kan gemakkelijker met meer of minder velden ingesteld worden. Ook kun je extra gegevenspagina’s aanmaken.
 • Via de Enter functie is uitgebreid is de nieuwe functie functie Opnameknoppen gemakkelijk bereikbaar. Met deze functie kun je de trackopname tussentijds starten en stoppen. Bij de touchscreen toestellen bestond deze waardevolle functie al.
 • Via Bluetooth kunnen sensoren gekoppeld worden.
 • Extra functies via de menu knop beschikbaar.
 • Led zaklamp met SOS functie.
 • Werkt met de Garmin Explore website en app.
 • De 66 serie kent een expeditiemodus (alleen de track wordt opgenomen). Daarin kan de gps tot een week met een set batterijen functioneren.
 • Gebruikt Geocaching Live: automatisch gegevens uitwisselen met geocaching.com.
 • Je kunt direct (gratis) Birds-eye beelden naar de gps verzenden.
 • Meer informatie op je kaartscherm (batterij, satellietontvangst).
 • Connect IQ: je kunt hiermee extra apps en gegevensvelden toevoegen. Je kunt met Connect IQ ook gegevens uitwisselen met je smartphone.
 • Uitgebreidere opslagmogelijkheden: Spoorlog: 20.000 punten, 250 opgeslagen GPX-tracks, 300 opgeslagen fitnessactiviteiten, 200 routes en 10.000 waypoints.
 • Scherm slot waardoor de knoppen niet meer werken. Je voorkomt daarmee het per ongeluk indrukken van een knop.
 • Het toestel is MIL-STD-810G schok- en waterbestendigheid en kan dus in extreme omstandigheden worden gebruikt.

Samenwerking met de InReach mini voor satellietcommunicatie

De gpsmap 66s en  66st werken goed samen met de Inreach mini. Daarmee heb je in de bergen of in onherbergzaam gebied altijd bereik voor noodgevallen. Met een Garmin InReach toestel kun je via satellieten bellen of tekstberichten sturen en dus je positie doorgeven.

Waar vind je uitleg voor de GPSMAP 66

Een zeer uitgebreide handleiding voor de Garmin GPSMAP 66S / 66ST  met bijna alle toepassingen en toetsinstructies, is te vinden in het boek gps wijzer. In de huidige editie volg je zo veel als mogelijk de instructies voor de Map 64. In sommige gevallen volg je de instructie voor de Oregon 7xx. De nieuwste mogelijkheden zijn in de huidige editie nog niet beschreven.

Naast de uitgebreide handleiding in het boek zijn er nog een aantal interessante items die we nog verder uitdiepen. Hieronder volgt een overzicht van alle extra informatie die hoort bij de GPSMAP 66S / 66ST

Extra handleidingen voor de GPSMAP 66 S / 66 ST

 1. Lees meer over de instellingen voor het gebruik van de fitness toepassing op jouw gps.
 2. Custom Maps voor je garmin gps: naast de methoden die we in het boek gps wijzer hebben genoemd, zijn er in dit artikel nog meer mogelijkheden om aan Custom Maps te komen, beschreven
 3. Informatie over bestandsformaten voor je gps.
 4. Welke datavelden kun je zoal instellen op je Garmin gps.
 5. Bestanden op je gps; welke bestanden staan er op, wat betekenen ze en welke bestanden kun je wel of juist niet wissen van je gps.
 6. Geheime toetsen. Hoe kun je je gps resetten en welke speciale toetscombinaties zijn er nog meer voor je gps.
 7. Coördinaten informatie en de instellingen voor het Belgische Lambert systeem.
 8. Informatie over kaarten voor gps en computer: allerlei links naar digitale kaarten.

GPSMAP 66 S / 66 ST kopen

Wanneer je een gps wilt kopen, kan dat bijvoorbeeld via Waypoint. We verkopen zelf geen gps’en. We adviseren deze winkel vanwege de goede service en kennis. Daarnaast ontvangen wij een kleine bijdrage indien je via deze link bij Waypoint koopt.

De GPSMAP 66 S is een zeer complete gps, omdat deze een barometrische hoogtemeter en een elektronisch kalibreerbaar kompas heeft. Je hebt de mogelijkheid om de gps te koppelen met je smartphone en daardoor gebruik te maken van Garmin Connect en Connect IQ apps. Deze gps heeft geen topografische kaart. Je kunt een kant en klare Open Street Map er bij aanschaffen of deze zelf gratis downloaden. De instructie daarvoor vind je in het boek gps wijzer.

De GPSMAP 66 ST bevat als extra ten opzichte van de 64S alleen een extra kaart die gebaseerd is op de OSM. Om de leesbaarheid te vergroten zijn bepaalde gegevens weggelaten in deze TopoActive kaart van Europa. Wil je meer informatie op je kaart, dan download je de OSM of OFM.

Ook de Inreach mini is te koop bij waypoint.