Garmin Monterra

De Monterra, GPS met Android™ voor outdoor en motorgebruik

Deze Monterra heeft onder andere de volgende eigenschappen:

  • Scherm van 4 inch met tweevoudige oriëntatie en multi-touch interface, vervaardigd van sterk mineraalglas en goed afleesbaar in zonlicht.
  • Android besturingssysteem: je kunt apps uit de Google playstore downloaden. Het AndroidMonterra LF besturingssysteem wordt echter niet geüpdate.
  • Gevoelige GPS-ontvanger met zowel GPS- als GLONASS-satellietenontvangst.
  • Dubbel batterijsysteem voor outdoor-gebruik via een batterijpak of 3 AA-batterijen. Het aantal uren gebruik is afhankelijk van de kwaliteit van de batterijen en de wijze van het gebruik.
  • 8-megapixel camera met autofocus en 1080p HD-video met automatische geotagging en LED-flitser/zaklamp.
  • De Monterra beschikt over WiFi
  • Weliswaar is er een zogenaamde topografische kaart aanwezig, maar deze kaart bevat geen bospaden. Een goede extra topografische kaart is dus nog noodzakelijk.

Voor een handig gebruik van deze gps kun je de zesde editie van het boek gps wijzer lezen en de aanvullende handleiding downloaden voor een optimaal gebruik. In het boek en de handleiding gaan we alleen in op het Garmin deel van de Monterra.

Deze gps wordt door veel wandelaars als groot en zwaar ervaren. Wanneer je wandelaar, fietser en motorrijder bent, kun je de Monterra overwegen. De Android versie is echter zeer verouderd en wordt niet meer geupdate. ook is de processor niet al te snel. We vinden het voor cursussen wel een handig toestel, omdat we met het grote en heldere scherm enkele zaken beter kunnen tonen. Het toestel kan zowel met oplaadbare batterijen als met een accu werken. Bedenk ook dat de zogenaamde topo kaart geen topografische kaart is. Hij bevat alleen hoofdwegen en is niet routeerbaar. Wel bevat deze kaart hoogte informatie. Hoe je een gedownload gpx of zip bestand kunt importeren, lees je op importeer een gpx of zip bestand in de gps.