Wandelweek in de Franse Alpen 2019?

Heerlijk wandelen in de bergen van de Ecrin en Queyras

In 2019 organiseren we waarschijnlijk weer een wandelweek in de Franse Ecrin en Queyras. Dit doen we samen met camping la vieille Ferme in Embrun. Zin om mee te gaan? Kijk eens op: .
Met de camping La Vieille ferme in Embrun als uitvalsbasis, maken we 5 mooie wandelingen in de omgeving van Embrun en brengen we op de rustdag een bezoek aan het bijzondere middeleeuws klooster ‘De Boscodon’ in Crots. De eerste dag zal een rustige wandeling zijn om te wennen aan de Alpenlucht. De andere vier dagen maken we dagwandelingen, met een variërend aantal hoogtemeters. De wandeling naar de Crete de Vars is een van de mooiste, maar heeft tegelijk ook de meeste hoogtemeters (850).  Tijdens de andere wandelingen klim en daal je minder.

Ontdek het gemak van GPS

Tijdens de week staat het genieten van de mooie natuur voorop, maar je kunt een gps in bruikleen krijgen. Gedurende de week laat Joost Verbeek je stap voor stap het gemak van een gps ervaren. En leer je ook nog de papieren kaart goed te lezen.

Plaatjes zeggen meer dan praatjes, dus bekijk ook even een van deze inspirerende filmpjes.

Verblijf op de 4 sterrencamping camping of in een appartement

Tijdens de wandelweek verblijf je op Camping La vieille ferme, of op de camping of in een van de appartementen. Wanneer je gaat kamperen kun je voor je eigen kampeeruitrusting zorgen of je huurt een van de volledig ingerichte de Waard tenten. Je verblijft op basis van logies. Je zorgt dus zelf voor ‘je natje en je droogje’. Uiteraard gaan we regelmatig samen een drankje drinken op het terras van het restaurant op de camping. Samen eten behoort tot de mogelijkheden. Voor een drie-gangen maaltijd betaal je ongeveer € 20,00 per persoon. Dit is facultatief en op eigen kosten. Voor de tarieven voor een campingplaats of een appartement kijk je op de pagina tarieven camping Embrun La Vieille Ferme. Kom je alleen, neem dan eerst even contact op.

Bergwandelen geeft lucht

Adem tijdens deze wandelweek de frisse alpenlucht in en ervaar de vrijheid die de stilte in de bergen ons biedt. Geniet onderweg van het mooie licht, de prachtige vergezichten en de schitterende natuur van de Indian Summer in het najaar: sla ze op, veranker ze en gebruik ze om je (mentale en fysieke) accu op te laden.

Het enige dat wij van je vragen is: goede bergschoenen (type B of eventueel B/C), een paar stokken, een dag rugzak en een goede wandelconditie.

Praktische informatie

week: september 2019.

Prijs: € 95 voor de begeleiding, leen gps, uitleg gps en kaartgebruik, samenvatting van de gps instructie en toegang tot de Boscodon. Exclusief reis- en verblijfkosten.

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12.

Programma

Bekijk het programma meer in detail.

Aanmelden wandel vakantie Embrun – Ecrin – Franse alpen

via het contactformulier.

Meer informatie over de wandelweek:

Wil je meer informatie, neem contact op met:
Joost Verbeek (GPS Wijzer) via het contactformulier.
of
Ilse Mulder (Camping La vieille ferme): via het contactformulier van de camping

Wandelweek in de Ecrin

Wandelweek in de Ecrin

GPS Wijzer het boek

Het gps boek

 • Nieuwe zesde editie
 • 240 pagina’s
 • Voor alle outdoor gps'en
 • Veel tips en trucs
 • Duidelijk uitleg
 • Het Garmin handboek
GPS Wijzer het boek

Garmin Edge

 • Tweede editie
 • Stap voor stap instructies
 • Oefeningen en tips
 • Duidelijk uitleg
 • Met BaseCamp handleiding
 • Garmin Connect, Strava en nog veel meer uitleg