Wandelweek in de Franse Alpen

Heerlijk wandelen in de bergen van de Ecrin en Queyras

In 2019 van 31 augustus tot en met 7 september organiseerden we voor de derde keer een wandelweek in de Franse Ecrin en Queyras. Dit doen we samen met camping la vieille Ferme in Embrun.

Helaas is de week al geweest, wil je een volgende keer mee, laat het alvast weten. Je krijgt dan vrijblijvend informatie zodra de week opnieuw is gepland. Het is nog onbekend of en wanneer een nieuwe week wordt gepland.

Direct info aanvragen of aanmelden of kijk eens op:
.
Met de camping La Vieille ferme in Embrun als uitvalsbasis, maken we 5 mooie wandelingen in de omgeving van Embrun en kun je optioneel op de rustdag een begeleid bezoek (in het Nederlands) brengen aan het bijzondere middeleeuws klooster ‘De Boscodon’ in Crots. Omdat de eerste dag een rustige wandeling zal zijn, kun je lekker wennen aan de Alpenlucht. De andere vier dagen maken we dagwandelingen, met een variërend aantal hoogtemeters. De wandelingen naar de Crete de Vars en bij Dormillouse zijn misschien wel de mooiste in de regio. Ze hebben ook de meeste hoogtemeters (respectievelijk 850 en 1000m).  Tijdens de andere wandelingen klim en daal je minder. Bij de meeste wandelingen is er een kortere of andere variant mogelijk.

Adem tijdens deze wandelweek de frisse Alpenlucht in en ervaar de vrijheid die de stilte in de bergen ons biedt. Geniet onderweg van het mooie licht, de prachtige vergezichten en de schitterende natuur van de Indian Summer in het najaar: sla ze op, veranker ze en gebruik ze om je (mentale en fysieke) accu op te laden.

Ontdek het gemak van GPS

Tijdens de week staat het genieten van de mooie natuur voorop, maar je kunt uitleg over je gps krijgen. Je kunt er gratis een lenen. Gedurende de week laat Joost Verbeek je stap voor stap het gemak van een gps ervaren. En je leert ook nog de papieren kaart goed te lezen. Plaatjes zeggen meer dan praatjes, dus bekijk ook even een van deze inspirerende filmpjes.

Verblijf op de 4 sterren camping, in een appartement, huurtent of caravan

Tijdens de wandelweek verblijf je op Camping La vieille ferme, op de camping, in een van de appartementen, een huurtent of caravan. Als je gaat kamperen kun je voor je eigen kampeeruitrusting zorgen of je huurt een van de volledig ingerichte de Waard tenten (419 per week) of in een caravan (€ 475 per week). Je verblijft op basis van logies. Je zorgt dus zelf voor ‘je natje en je droogje’. Uiteraard gaan we regelmatig samen een drankje drinken op het terras van het restaurant op de camping. Samen eten op het terras behoort ook tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor een drie-gangen maaltijd op de camping betaal je ongeveer € 20,00 per persoon (excl drankjes). Dit is facultatief en op eigen kosten. Voor de exacte tarieven voor een campingplaats of een appartement kijk je op de pagina tarieven camping Embrun La Vieille Ferme. Hieronder een indicatie.

Camping: € 19 per nacht (standplaats, 2 personen + auto; overige kosten zie tarievenpagina).

Huurtent : € 419 per week; huurcaravan: € 475 per week

Appartement: € 595 (4 personen) of € 695 (5 of 6 personen)

Praktische informatie

week: zaterdag 31 augustus – zaterdag 7 september 2019.

Prijs: € 95 p.p. voor de begeleiding, leen gps, uitleg gps en kaartgebruik. Exclusief reis- en verblijfkosten. Het verblijf boek je direct bij La vieille ferme.

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12.

Het enige dat wij van je vragen is: goede bergschoenen (type B of eventueel B/C), een paar wandelstokken, een dag rugzak, een goede wandelconditie en goede gezondheid.

Programma

  • Dag 1: aankomst op de camping; ’s avonds kennismaken met de groep en uitleg over de wandelingen.
  • Dag 2: een rustige startwandeling bij Chorges (400 hoogtemeters) om te wennen aan de Alpenlucht; welkom in de Alpen op de rand van de Ecrin en mooi uitzicht op Lac de Serre Poncon.
  • Dag 3: wandeldag Queyras, Brunissard 11km / 650 hoogtemeters; kleine nederzettingen en veel meertjes
  • Dag 4: wandeldag Dormillouse, 13km 1100 hoogtemeters of 9km 800 hoogtemeters; in de Ecrin prachtige natuurwandeling met bergmeren
  • Dag 5: rustdag; rondleiding abbaye de Boscodon een bijzonder klooster met een rijke geschiedenis midden in de bossen.
  • Dag 6: wandeldag Crete de Vars, 10km 850 hoogtemeters met fantastische uitzichten
  • Dag 7: wandeldag Pic Morgon, 10km 700hoogtemeters; met fantastisch uitzicht over Lac de serre Poncon
  • Dag 8: vertrek of misschien wil je je verblijf wel verlengen

Bekijk nog meer over het programma.

Aanmelden / info wandel vakantie Embrun – Ecrin – Franse alpen

Je interesse kun je via het contactformulier tonen. Na de aanmelding ontvang je het inschrijfformulier voor de wandelweek en informatie over het boeken van de accommodatie bij La vieille ferme.

Meer informatie over de wandelweek:

Wil je meer informatie, neem contact op met:
Joost Verbeek (GPS Wijzer) via het contactformulier.
of
Ilse Mulder (Camping La vieille ferme): via het contactgegevens van de camping

Wandelweek in de Ecrin

Wandelweek in de Ecrin