Fenix, Epix en Forerunner, handleiding voor je Garmin smartwatch

Na de successen van de boeken gps wijzer voor outdoor toestellen (8e editie/17e druk) en de gps wijzer voor de Garmin Edge’s (7e editie). Waarom een Fenix handleiding van gps wijzer? De Garmin Fenix 5, 6 en 7, de Epix 2 en de Forerunner 955 zijn prachtige toestellen met bijna eindeloos veel mogelijkheden. Maar het is zo jammer wanneer je van zo’n mooi toestel, maar weinig mogelijkheden gebruikt. Wanneer je een toestel met een kaart hebt, kun je er zelfs mee routes berekenen. De toestellen beschikken over uitgebreide navigatiemogelijkheden en kunnen elke sportactiviteit vastleggen. De Fenix is er in vele varianten. Wil je er eerst een aanschaffen, kijk verderop naar de links. we verkopen ze zelf niet. We hebben voor de Fenix 5, 6 en 7 / Epix 2 / Forerunner 955 drie aparte handleidingen gemaakt. De e-books zijn gemaakt op basis van de Fenix 7X Sapphire Solar, de 6X Pro Solar en de 5X. Aangezien de instructies voor de Epix2 en Forerunner 955 gelijk zijn aan de Fenix 7, kun je de handleiding uitstekend gebruiken. Vele uren zijn we op pad geweest om heel veel te ontdekken.

De handleidingen bevatten praktische uitleg en ook de exacte instructies. Dus je leest ook steeds hoe je het moet doen. Je vindt meer dan 400 verhelderende afbeeldingen. Het boek gaat niet alleen over het toestel zelf. Ook de bijbehorende software zoals Garmin Express, Garmin Connect, Explore, BaseCamp en de Windows programma’s van Javawa komen aan bod.

Fenix handleiding inhoud

Virtual partnerGarmin rondrit plannerDe praktische en zeer uitgebreide Garmin Fenix handleiding neemt je in ruim 200 pagina’s mee in de leuke wereld van de smartwatches.  Naast uitleg over bijna alle functies op de gps zelf komen ook uitgebreid de mogelijkheden van Garmin Connect, Garmin Express, de Explore app, Connect IQ, Strava en nog veel meer aan bod. We beginnen met uitleg over een groot aantal instellingen, widgets en activiteiten. De begrippen activiteiten, koersen, tracks en routes worden je ook  duidelijk door de instructies. We leggen je ook uit hoe je workouts maakt en gebruikt en kunt delen met anderen.  Je leert ook koersen te gebruiken en navigeren. Je kunt  de inhoudsopgave voor de Garmin Fenix handleiding bekijken:

Kijk gerust even wat we allemaal behandelen. Naast de inhoudsopgave is er een index toegevoegd. Het digitale boek bevat ook heel veel links zodat je gemakkelijk door het boek heen gaat. Wanneer je over bepaalde onderwerpen nog verder wilt lezen hebben we ook externe links opgenomen.

Wat vind je zoal in dit boek?

 • Bijna 300+ pagina’s praktische informatie: uitleg over (bijna) alle mogelijkheden van je Fenix (ook geschikt voor de andere smartwatches);
 • Exacte instructies voor alle handelingen;
 • Vele praktische oefeningen;
 • Uitgebreide uitleg over alle instellingen;
 • Uitleg over de knoppen, het maken van snelkoppelingen en het gebruikersmenu;
 • Instructies over het gebruik en maken van widgets en activiteiten;
 • Uitleg over Garmin Express, Garmin Connect, Explore, programma’s van Javawa, Strava en veel meer;
 • Introductie van het programma BaseCamp;
 • Online routes maken met o.a. Garmin Connect en andere online routeplanners;
 • Uitleg over kaarten en instellingen;
 • Uitgebreide informatie over het maken van gegevensschermen;
 • Oefeningen en uitleg over de vele navigatiemogelijkheden:
 • Instructies om gegevens tussen je smartphone en je gps uit te wisselen;
 • Een groot aantal oefeningen om in je eigen omgeving mee aan de slag te gaan;
 • Informatie over hoe je bestanden verwijdert van je gps;
 • Informatie over hoogte schermen, PacePro (Fenix 6/7/Epix) en ClimbPro (Fenix 6/7/Epix);
 • Uitleg over Stamina (Fenix 7/Epix)
 • Handige tips om je Fenix nog beter te gebruiken;
 • Voor de sporters worden ook de virtual partner, segmenten en workouts behandeld.

Oefeningen in de Fenix, Epix en Forerunner handleiding

Er zijn ook 30 oefeningen toegevoegd. Daarmee kun je in je eigen omgeving lekker aan de slag en de juiste instellingen Garmin Fenix handleidingmaken.

De handleiding is ook rijk geïllustreerd met ruim 500 afbeeldingen die de uitleg ondersteunen.

Kortom de auteur van gps wijzer legt je stap voor stap uit hoe je meer uit je Fenix kunt halen en er meer plezier mee hebt. Er staan veel tips in.

Voor welke Garmin smartwatches zijn er handleidingen?

Garmin Fenix handleidingEr zijn drie handleidingen. De handleidingen zijn gebaseerd op de meest uitgebreide versies van de toestellen de Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, de Fenix 6X Pro en de Garmin Fenix 5X (Pro). De boeken bevatten de exacte instructies voor deze toestellen. Daardoor zijn ze ook perfect bruikbaar voor de 7, 7s, Epix 2, 6, 6S, 5 en 5S. De handleidingen zijn ook geschikt voor de Garmin Enduro, Forerunner (955 en andere), MARQ, Descent, D2, Quatix, Tactix en Instinct, omdat veel instructies overeenkomen. Ook gebruikers van de Fenix 3, Forerunner of Venu kunnen hun voordeel doen met de uitgebreide instructies.

Activiteiten

Het boek geeft handige tips voor de sporter. Het maakt niet uit of je hardloper, wielrenner, recreatieve fietser, mountainbiker, zwemmer bent. Ook vind je prima instructies om te wandelen, hiken of een andere activiteit uit te voeren. Kortom iedereen zal veel antwoorden op zijn of haar vragen vinden.

Recensie gps wijzer

Een lezer schreef het volgende:

“Ik heb al langere tijd een Fenix 5x Plus en dit horloge kan gewoon zoveel dat het een uitdaging is om hier een gestructureerde handleiding voor te maken. Een toch is ze dit gelukt. Alle functies worden behandeld op dezelfde fijne manier als de andere GPS wijzers en zo uiteraard ook het navigeren. Het maken van routes kan via BaseCamp maar direct vanuit je telefoon routes maken werkt nog sneller. Beide manieren worden duidelijk uitgelegd. Ik dacht inmiddels alles te weten van mijn Fenix maar toch heb ik nog wat dingen geleerd waardoor deze handleiding oprecht een aanrader is, want juist die kleine tips kunnen heel waardevol blijken. Complimenten voor de auteur en bedankt!”

Bestel hieronder een Fenix handleiding

Garmin Fenix of een andere smartwatch aanschaffen

Heb je nog geen Garmin Fenix, Epix of een andere smartwatch en wil je er wel een aanschaffen, kijk eens bij Waypoint of op bol.com.