Garmin Connect

Veel over Garmin Connect wordt uitgelegd in het praktische boek gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser (wanneer je een Garmin Edge hebt) of gps wijzer voor outdoortoestellen.

Garmin Connect is de software van Garmin om gegevens in de cloud op te slaan. Deze gegevens noemt Garmin activiteiten. Van al je gegevens kun je leuke rapportages maken, bijvoorbeeld hoeveel heb ik afgelopen jaar gewandeld of gefietst.

De mogelijkheden die je kunt gebruiken hangen af van het toestel dat je hebt. Zo kun je badges verdienen, maar dat kan alleen met de zogenaamde activity trackers. Zo zijn er voor bezitters van een golftoestel enkele specifieke toepassingen: scorekaarten, golfbanen, golfstatistieken en swinganalyse.

Menu Garmin Connect

De leukste mogelijkheden voor de fietser, mountainbiker, wandelaar en outdoor gebruiker zijn:

 • Activiteiten, waarin je een overzicht hebt van al je activiteiten.
 • Agenda met een overzicht van je workouts en afgelegde activiteiten.
 • Badges / Persoonlijke records geven je behaalde badges (activitytrackers) met je persoonlijke records weer (Stappen, hardlopen, fietsen en zwemmen).
 • Connecties, om gegevens van andere sporters, bijvoorbeeld jouw trainingsgroep, te zien.
 • Doelstellingen, om voor een activiteit een doel vast te stellen. Door je activiteiten te uploaden ga je zien hoe ver je met je doelstelling bent gevorderd.
 • Koersen, koersen kun je zoeken door in te loggen. Voeg eerst de tegel Koersen toe aan het Dashboard door op de tegel met de + te klikken en klik op Koersen. Klik in de tegel Koersen op het + knopje . Er opent een nieuw scherm. Klik op Annuleren bij Selecteer een type koers Je krijgt nu vier selectie opties . Selecteer het Koerstype door een vinkje  bij een van de opties te zetten en vul een locatie in waar je koersen wilt zoeken. Je kunt ook nog een selectie maken op de lengte van de koersen en het aantal hoogtemeters. Het leuke is dat de keuze voor lengte en hoogte automatisch wordt aangepast op basis van de zoekresultaten. Klik nu op . In de resultatenlijst klik je op Nabije banen Garmin Connect. De gevonden koersen worden op de kaart weergegeven. Klik op een icoon om de details van een koers te zien. Wanneer je toestel is aangesloten, klik je op Verzend naar toestel. Het bestand wordt via Garmin Express naar je gps verzonden. Je kunt ook op de drie puntjes klikken en via Download (GPX) of (FIT) het bestand downloaden voor later gebruik, importeren in BaseCamp of het zelf naar je gps te kopiëren. Zie je niets, zoom eens verder in of uit. Leuke opties zijn nog de Heatmap op basis van activiteit en Fietsroutes en fietspaden.  Garmin Connect   Garmin Connect
 • Rapporten, bekijk in allerlei overzichten de samenvattingen van je activiteiten. Lees meer over rapporten in het boek gps wijzer of het Gps wijzer Edge handboek.
 • Segmenten, de Garmin segmenten, lees er meer over in het Gps wijzer Edge handboek.
 • Toestellen, hier zie je je toestellen die je via Garmin Express hebt toegevoegd. Lees meer over Garmin Express in het boek gps wijzer of het Gps wijzer Edge handboek.
 • Trainingsplannen, plan je trainingen in en zet ze in de agenda. Lees meer in het Gps wijzer Edge handboek.
 • Uitdagingen, meedoen met uitdagingen om je te meten met anderen. Alleen geschikt voor toestellen die stappen bijhouden.
 • Uitrustingsartikel, voeg een uitrusting toe, zodat je per artikel kunt zien hoeveel je het gebruikt hebt.
 • Workouts, maak je eigen workouts en verzend deze naar je gps. Lees meer in het Gps wijzer Edge handboek.