Garmin GPSMAP 67 en 67i

GPSMAP 66

GPSMAP 67

De GPSMAP 67 en 67i zijn de uitgebreide knoppentoestellen van Garmin. De bediening ervan gaat via tien makkelijk bereikbare knoppen. Het is een toestel met uitgebreide mogelijkheden. Vooral als je veel in koude gebieden met handschoenen aan reist, is het een ideaal toestel. Ook wanneer je niet van een touchscreen houdt, maar van een stoer en stevig toestel, dan is dit een aanrader. Nu het toestel een mooie resolutie heeft is dat geen nadeel meer ten opzichte van de touchscreen toestellen. Het belangrijkste nadeel is het lastig invoeren van teksten en cijfers.

Wat is er nieuw op de GPSMAP 67 ten opzichte van de 66 serie:

 • De GPSMAP maakt nu gebruik van multiband satelliet technologie waardoor de plaatsbepaling is verbeterd. Er wordt gebruik gemaakt van GPS, Galileo en Beidoo satellietsystemen.
 • De accuduur is enorm toegenomen. Garmin geeft voor de 67 een accuduur van 180 uur. Dat wordt natuurlijk veel minder als je je gps verlichting vol aan hebt staan. Toch moet je nu vele dagen onderweg kunnen zijn. Met de speciale expeditiemodus kun je de accuduur tot wel 450 uur laten toenemen.
 • Er zijn extra opties voor het beheer van kaarten gekomen. Voor de update van de TopoActive kaarten hoef je de gps niet meer op de computer aan te sluiten, maar kun je direct via WiFi downloaden. Dat lukt ook voor andere werelddelen. Het downloaden van BirdsEye beelden gaat ook erg eenvoudig.
 • Het aan en uitzetten van de zaklamp is nu vereenvoudigd. Je kunt dit via de aan/uit knop doen.
 • De aansluiting op de pc gaat nu via een usb-c kabel.
 • Je kunt voor de 67i gebruik maken van de Garmin Messenger app op je smartphone waardoor het eenvoudig via het iridium netwerk wordt om berichten naar andere te verzenden. Een aanvullend abonnement is wel noodzakelijk.

De volgende verbeteringen waren al doorgevoerd op de 66 en zijn uiteraard ook op de 67 te vinden:

 • Groot scherm (3 inch in plaats van 2,6 bij de GPMAP 62/64/65); de resolutie is nu 240*400 pixels (bij de 62/64/65 is dit 160*240). Dat is een forse verbetering!
 • De kaart op de GPSMap 67 / 67i is een Open Street Maps variant (Topo Active) met routeerbare wegen.
 • De rondreisplanner is toegevoegd. Je kunt nu gemakkelijk op een willekeurige locatie een fietstocht of wandeling laten uitrekenen met een vooraf aangegeven aantal kilometers.
 • Deze gps kan ook gebruik maken van het Europese Galileo satellietsysteem.
 • De tripcomputer kan gemakkelijker met meer of minder velden ingesteld worden. Ook kun je extra gegevenspagina’s aanmaken.
 • Via de Enter functie is uitgebreid is de nieuwe functie functie Opnameknoppen gemakkelijk bereikbaar. Met deze functie kun je de trackopname tussentijds starten en stoppen. Bij de touchscreen toestellen bestond deze waardevolle functie al.
 • Via Bluetooth kunnen sensoren gekoppeld worden.
 • Er zijn via de menu knop extra functies beschikbaar.
 • Led zaklamp met SOS functie.
 • Werkt met de Garmin Explore website en app.
 • De 67 serie kent een expeditiemodus (alleen de track wordt opgenomen). Daarin kan de gps tot een week met een set batterijen of de accu functioneren.
 • Gebruikt Geocaching Live: automatisch gegevens uitwisselen met geocaching.com.
 • Je kunt direct (gratis) Birds-eye beelden naar de gps verzenden.
 • Meer informatie op je kaartscherm (batterij, satellietontvangst).
 • Connect IQ: je kunt hiermee extra apps en gegevensvelden toevoegen. Je kunt met Connect IQ ook gegevens uitwisselen met je smartphone.
 • Uitgebreidere opslagmogelijkheden: Spoorlog: 20.000 punten, 250 opgeslagen GPX-tracks, 300 opgeslagen fitnessactiviteiten, 200 routes en 10.000 waypoints.
 • Scherm slot waardoor de knoppen niet meer werken. Je voorkomt daarmee het per ongeluk indrukken van een knop.
 • Het toestel is MIL-STD-810G schok- en waterbestendigheid en kan dus in extreme omstandigheden worden gebruikt.
 • Expeditiemodus: door het gebruik van deze modus gaat je gps erg lang – tot 200 uur – mee. De opname van een track wordt daardoor wel veel minder nauwkeurig.

Extra voor de GPSMAP 66i en 67i

 • De GPSMAP 67i heeft de mogelijkheid gebruik te maken van het Iridium® satellietnetwerk. Daardoor kun je, als je een abonnement afsluit, (SOS) berichten verzenden en ontvangen. Je hebt daardoor geen apart inReach toestel nodig.

Samenwerking met de InReach mini voor satellietcommunicatie

De GPSMAP 67 werkt goed samen met de Inreach mini 2. Daarmee heb je in de bergen of in onherbergzaam gebied altijd bereik voor noodgevallen. Met een Garmin InReach toestel kun je via satellieten bellen of tekstberichten sturen en dus je positie doorgeven.

Waar vind je uitleg voor de GPSMAP 67 serie

Een zeer uitgebreide handleiding voor de Garmin GPSMAP 67/67i  met bijna alle toepassingen en toetsinstructies, is te vinden in het boek gps wijzer.

Naast de uitgebreide handleiding in het boek zijn er nog een aantal interessante items die we nog verder uitdiepen. Hieronder volgt een overzicht van alle extra informatie die hoort bij de GPSMAP 67 serie.

Extra handleidingen voor de GPSMAP 67 serie

 1. Extra aanvulling voor de GPSMAP 67 bij het boek GPS Wijzer.
 2. Lees meer over de instellingen voor het gebruik van de fitness toepassing op jouw gps.
 3. Custom Maps voor je garmin gps: naast de methoden die we in het boek gps wijzer hebben genoemd, zijn er in dit artikel nog meer mogelijkheden om aan Custom Maps te komen, beschreven
 4. Informatie over bestandsformaten voor je gps.
 5. Welke datavelden kun je zoal instellen op je Garmin gps.
 6. Bestanden op je gps; welke bestanden staan er op, wat betekenen ze en welke bestanden kun je wel of juist niet wissen van je gps.
 7. Geheime toetsen. Hoe kun je je gps resetten en welke speciale toetscombinaties zijn er nog meer voor je gps.
 8. Coördinaten informatie en de instellingen voor het Belgische Lambert systeem.
 9. Informatie over kaarten voor gps en computer: allerlei links naar digitale kaarten.

GPSMAP 67/67i kopen

Gps wijzer verkoopt zelf geen gps’en. Wanneer je een gps wilt kopen, kan dat bijvoorbeeld via Waypoint. We adviseren deze winkel vanwege de goede service en kennis. Daarnaast ontvangen wij een kleine bijdrage indien je via deze link bij Waypoint koopt.

De GPSMAP 67 is een zeer complete gps, omdat deze een barometrische hoogtemeter en een elektronisch kalibreerbaar kompas heeft. Je hebt de mogelijkheid om de gps te koppelen met je smartphone en daardoor gebruik te maken van Garmin Connect en Connect IQ apps, zoals Komoot synchronisatie. Deze gps heeft de TopoActive kaart. Je kunt er ook een kant en klare Open Street Map bij aanschaffen of deze zelf gratis downloaden, zoals we in het boek GPS Wijzer uitleggen.

De GPSMAP 67i heeft als extra een mogelijkheid om via Iridium satellieten berichten te versturen. Dit wordt gebruikt als je naar gebieden gaat waar je geen ontvangst meer hebt met je mobiele telefoon. De 66i bevat ook een uitstekende ingebouwde accu, TopoActive kaarten en BirdsEye.

Ook de Inreach mini 2 is te koop bij Waypoint.

De instructie voor al deze toestellen vind je in het boek gps wijzer. Bij dit boek kun je een gratis aanvulling downloaden.