SloveniëOoit in 1982 was ik in het voormalige Joegoslavië en in 2021 opnieuw in Slovenië. Het verschil was erg groot. Wat een vriendelijk land is het en bijna iedereen spreekt er goed Engels. Maar bovenal: de natuur is er prachtig. We hebben zelf de grappige en bijzondere camping Camp Vili in Tolmin als uitvalsbasis gebruikt. Eigenlijk ligt de camping bij het gehucht Volarje aan de rivier de Soca. De Soca vallei is een prachtige dal met een super schone rivier met een prachtige turquoise kleur. De lange afstandsroute Alpe Adria trail komt er doorheen.

Je zou helemaal rond de Triglav kunnen fietsen, maar je moet er wel rekening mee houden dat je een lange en steile klim tegenkomt. Er is sowieso op het traject tussen Kransjka Gora, Bovec en Kobarid veel verkeer. Ondanks dat is het wel een hele mooie tocht. Aan de oost kant heb je het prachtige meer van Bohinj en het super toeristische Bled. De omgeving van Bohinj is zeker aan te raden. Er zijn diverse kloven en watervallen. Ook elders in het Triglav gebergte vind je veel watervallen (Slap) en kloven. De kloof bij Tolmin is een van de bekendste.

Helaas hebben we de Triglav niet beklommen, maar volgens de Slovenen is dat erg de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat je voor bijna alle bijzonderheden toegang moet betalen.

We hebben enkele routes voor je gemaakt:

Wandelen

SloveniëVan Tolminske Ravne naar de hut koca na planini razor/ Tolmin Slovenië, 8 of 14km

In de buurt van de Kanin, Bovec Slovenie 3km

Slap Kozjak Waterval, Kobarid Slovenie 9km

Slap Voje Mostnica Bohinj Slovenië 11 of 14km.

Fietsen

Door de Soca vallei

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden


Suggesties voor meer informatie over Slovenië: