De eerste ervaringen met de Garmin Edge 1030

Garmin Edge 1030

veerpont

waar is de veerpont

De Garmin Edge 1030Garmin Edge 1030 is nu een week in huis. Vandaag was het een mooie dag voor een fietsrondje. In Basecamp bewust een route gemaakt op de Openfietsmap om daarna met de Garmin kaart te testen. Een rondje van zo’n 70km.Nog even van de route een track gemaakt. Mijn ervaring is, dat dat op de Edge toch altijd wat beter gaat. Binnen een uur of drie (excl pauzes) moet dat rondje op mijn toerfiets (Avaghon) wel lukken.

Fietsen via fietspontjes niet buiten het seizoen

Bij het routeren heb ik aangegeven dat ik via pontjes wil. Altijd een lekker pauzemoment op het water. De eerste pont is geen probleem. De tweede helaas wel. Het seizoen zit er sinds 1 oktober op. Dat betekent omrijden, maar welke kant op. Ik houd er niet van dezelfde weg terug te rijden. Ter inspiratie ook nog het aanwezige knooppunten geraadpleegd. Dat geeft een mogelijkheid die ik nog niet ken. Ik ben verrast, want ik dacht dat je daar ergens het water over moest. En inderdaad, ik arriveer bij de volgende lege kade. Waarom geen aanduiding bij het begin van de weg met veertijden? Ik ben weer voor een paar jaar genezen van het Fietsen met knooppunten. Inmiddels heb ik op de koers een punt aangemaakt en laat daarheen een route berekenen. Weliswaar wijst deze route mij de richting uit die ik al gefietst heb. Ik besluit de andere kant, richting Doesburg, te rijden en zet het herberekenen aan. Nog voordat de #Edge de juiste route heeft berekend, kom ik nog een onbekend paadje tegen, weer met mooie herfstknooppunt. Ook dit eindigt bij een pont. Dat is drie. Nog even checken of ik bij het routeren het navigeren via pontjes heb uitgezet. Even verder wordt de route de juiste richting uit berekend. Inmiddels vind ik dat het scherm wel erg mooi is van deze 1030. Een helder beeld en veel informatie op het scherm. Een beetje saaier dan de oorspronkelijke tocht en alles bij elkaar 20km langer. Dat wordt toch een beetje veel, zeker omdat ik gisteren ook al 8km heb hardgelopen. Dus dat wordt wat improviseren.

Gegevenspagina’s Garmin Edge 1030

Ondertussen een nieuwe gegevenspagina met hoogtegegevens aangemaakt. mtb kunstenDat gaat veel makkelijker dan op de vorige Garmin Edges. Ik zie ook dat er op het scherm voor de tussentijden meer mogelijkheden zijn. Bij de koers aangekomen de koers berekend. Het lijkt fout te gaan, maar ik heb even niet goed opgelet en zie dat ik de verkeerde kant uitrijd. Ik besluit door te gaan, want dan kan ik wat afsnijden. Ik maak weer op de koers een punt aan en besluit dat de Garmin Edge 1030 ook via onverharde paden mag rijden, omdat ik inmiddels midden op de Veluwe ben. Het gevolg is dat ik mijn mtb kunsten, die ik niet echt heb, kan oefenen. Het gemiddelde schiet omlaag, maar ik blijf, een beetje ploeteren door zand, modder en plassen, overeind. Ondertussen geeft de Edge prima aanwijzingen. Weer op de koers, die ik uiteraard zichtbaar had gemaakt, aangekomen , start ik de Garmin Edge 1030navigatie. Toch nog even een stukje improviseren. Geen probleem, want de koers zie je toch. Nog even een stukje doorbuffelen en na 3,5 uur (netto) fietsen, staat er 84km op de teller. De uitgezette koers op de Openfietsmap was prima te fietsen met de Garmin kaart. Moe maar voldaan. En erg tevreden over de nieuwe Garmin Edge 1030. Er valt nog wel wat de puzzelen, want er zijn weer andere mogelijkheden. Helaas zijn er wel weer andere vertalingen gebruikt. Nu heet de routeringsinstelling Toerfietsen ineens Fietsen over gemengde wegen of zoiets.

« Terug naar nieuwsoverzicht