De mooiste wandeling van Ameland, 18km

de mooiste wandeling van AmelandWat maakt een route tot de mooiste wandeling van Ameland? Als eerste de rust tijdens deze wandeling. De wandeling start in de Kooikersduinen. Weinig mensen durven het prachtige kwelder gebied, dat na de duinen volgt, in te lopen. Door de vele kreken moet je wel weten hoe je loopt, anders loop je vast. Je wordt, zeker in het voorjaar en zomer continu begeleid door de enorme hoeveelheid vogels met hun prachtige vogelgeluiden. Het hele gebied staat vol met bijzondere plantjes, waaronder wilde orchideeën. Sommige planten zie je alleen in een kwelder.

de mooiste wandeling van AmelandHet bijzondere landschap kom je in Nederland bijna alleen op de waddeneilanden tegen. Je wandelt een deel van de route langs de wadden. Ook maak je een rondje om het vogel rustgebied de Oerd en loop je via een fraai uitzichtpunt. Je hebt daar zicht over bijna het hele eiland en in de verte zie je Schiermonnikoog en de tussenliggende zandplaten liggen. Nadat je de mooiste wandeling van Ameland hebt afgerond, kun je heerlijk afsluiten in  het restaurant ’t Koaikershuus.

de mooiste wandeling van AmelandDe mooiste wandeling van Ameland is 18 kilometer lang en is in te korten door het rondje rond het Oerd over te slaan of bij het uitzichtpunt door te steken naar het strand.

Bedenk dat het een pittige tocht is en dat je onderweg geen horeca of andere voorzieningen tegenkomt. Wandel niet zonder gps met goed opgeladen batterijen en neem er altijd een extra paar mee. Trek goede, stevige en waterdichte schoenen aan. Het gebied kan drassig zijn. Op één plek moet je een modderig stuk doorsteken.

Tijdens (spring)vloed kan er veel water in het gebied staan, waardoor delen niet of moeilijk toegankelijk zijn. Het gebied is aan verandering onderhevig, waardoor kreken zich wijzigen. In het gebied liggen een aantal bruggetjes waarmee je een kreek oversteekt. Blijf tijdens de tocht op de soms niet even duidelijke paadjes en laat de schapen, vogels en planten met rust, maar geniet er wel van.

Startpunt: Restaurant ’t Koaikers Huus – Kooiplaats 6, Buren – Ameland.

Download de wandel route de mooiste van Ameland: 18km wandeling mooiste van Ameland.

 

« Terug naar de kaart