De mooiste wandel routes van gps wijzer

De zeven mooiste wandel routes van gps wijzer

de mooiste wandel routesWat zijn mijn mooiste wandel routes? Ooit begon het maken van routes voor Joost Verbeek met de wandeling Zevenheuvelen in de gemeente Berg en Dal. Deze prachtige wandeling werd bij de toenmalige website OnTrack direct route van het jaar. Het geheim van de route is dat hij vooral over onverharde paden loopt en de mooiste gebieden in de regio aan elkaar worden geknoopt. De wandeling is in de loop der jaren enige malen aangepast. Het enige minpunt is dat de golfbaan uitgebreid is en daardoor een mooi paadje te veel gecultiveerd is geworden. Voor wie de route te lang is, is er de kortere Zesheuvelen. De website OnTrack heeft inmiddels een nieuwe naam: de mooiste routes. Op deze website vind je de gps routes en op de mooisteroutes vind je ook beschreven versies.

De mooiste wandelingen in Gelderland en Noord Limburg

zeven vennenDaarna had ik de smaak te pakken en bedacht dat er bij Plasmolen het Zevendal is. Als tegenhanger van de Zevenheuvelen wandeling bedacht ik daar de route Zevendalen. Ook dit is een prachtige heuvelachtige tocht. Hij is in twee varianten beschikbaar. De korte Zevendalen van 8km en de lange Zevendalen die 16km lang is.

Daarna maakte ik nog veel meer routes voor de website OnTrack. Ik bedacht dat ik mijn mooiste routes iets met zeven in de naam gaf. Zo ontstond de 13km lange wandeling In de zevende hemel op de heuvelrug bij Rheden en langs de beroemde Posbank. In het waterrijke gebied nabij Wellerlooi maakte ik de route Zeven vennen.

De mooiste wandel routes in Zuid Limburg

mooiste in zuid limburgNatuurlijk mocht Zuid Limburg niet ontbreken. Wie kent de piepende draaihekjes niet? Ze worden stegelkes genoemd. De wandeling door het prachtige Gulpdal bij Slenaken werd op deze manier de route Zeven stegelkes.

Het Geuldal is natuurlijk ook prachtig, maar wel druk. Door de mooie paadjes te combineren, ontstond de route Zeven dromen in droomland.

Met de bijzondere tweedaagse route de zevende zeven wordt de zeven serie afgesloten.

De wandelingen zijn gratis te downloaden. Wil je een kleine bijdrage leveren, dan kun je de zeven mooiste wandelingen hier downloaden en kun je een kleine donatie geven.

« Terug naar nieuwsoverzicht