De Zevende Zeven de mooiste wandeling in Zuid Limburg (2 of 3 dagen)

Is dit de mooiste wandeling in Zuid Limburg? Deze fantastische tweedaagse gps wandeling is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de serie ‘Zeven’ wandelingen van Joost Verbeek. Elke wandeling met het predicaat Zeven is van uitzonderlijke schoonheid. Daarnaast is zeven ook een heilig getal. Op deze route kom je vele heilige stilte- en gedenkplekjes tegen. In Limburg zouden ze zeggen dit de sjoenste wandeling in Zuid Limburg is. De wandeling gaat grotendeels over onverharde paden.

Je start in het toeristische Slenaken. Al na enkele stappen loop je door het gras langs de prachtige, slingerende Gulp. Vervolgens ga je stevig klimmen en heb je geweldige vergezichten. Via beboste heuvels, stille dalen en velden kom je in het Geuldal aan. In Mechelen zijn voldoende horecagelegenheden.

Over kleine weggetjes klim je uit het Geuldal en wandelt door een afwisselend landschap naar Vijlen. Het laatste deel van de eerste dag loop je door de velden naar Holset. Je overnacht daar in: Herberg Oud Holset. In deze gezellige herberg kun je uitstekend eten. Herberg Oud Holset biedt diverse arrangementen aan.

De eerste dag wandel je 23km en klim je in totaal 500m.

Extra dag

Je kunt de route uitbreiden met een extra dag. Je laat dan je spullen liggen in de Herberg en wandel vanuit Holset een rondwandeling van 19km en ruim 500 klimmeters.

Tweede dag

de mooiste wandeling in zuid limburgDe volgende dag gaat de wandeling vanaf Holset via het 260m hooggelegen Boscafé ’t Hijgend Hert, richting België. Na het Vijlenerbos daal je af naar het beroemdste kronkelende riviertje van Nederland. De Geul meandert in dit gebied zeer sterk. Voor Epen kom je een terrasje tegen (beperkt open). Is er geen terras open of wil je via het wandelcafé van Limburg, dan loop je het ommetje naar de Smidse. Ook verderop in het dorp Epen, even omlopen dus, kun je ook één van de vele horecagelegenheden bezoeken. Na Epen loop je door een stil dal en na een klim door een rustig bos. Je keert via het dal terug naar de Gulp. In Slenaken kun je nagenieten van deze heuvelrijke gps wijzer wandeling.

Op de tweede dag is de route 20 of 22 (via de Smidse) kilometer lang en heb je in totaal ruim 550 klimmeters voor de boeg.

Startpunt: Parkeerplaats bij de Brug  t.o. Heijenratherweg 2, 6277 NT Slenaken Limburg

Download de mooiste wandeling van Zuid Limburg (gps): De Zevende Zeven 42 km of 61 km Slenaken Limburg

 

Download de mooiste wandeling van Zuid Limburg (mobiel): De Zevende Zeven 42 km of 61 km Slenaken Limburg

Reacties op de mooiste route in Zuid Limburg:

20/6/2019
Geweldige route, in drie dagen. Overnacht in Mechelen Hoeve de Plei en Epen Herberg De Smidse. Voor ons een echte bergwandel-vakantie. We hebben de smaak te pakken van Zuid-Limburg.
Door Liesbeth en Freek
29/5/2012

Super route, schitterende vergezichten en heel afwisselend. Voldoende horeca onderweg en het concept (drie dagen wandelen met twee overnachtingen op een locatie) is heel prettig. Dit was de eerste keer dat wij een GPS-route liepen, en het is ons heel goed bevallen. Alleen op de derde dag kwamen we collega-wandelaars tegen, verder was het landschap van ons samen. In Herberg Oud Holset uitstekend gegeten.
Door John en Metta

20/5/2011
Reactie

Een van de mooiste routes die we gelopen hebben. Prachtige vergezichten. Loes Janssen

8/5/2010
Reactie

Wat hadden wij drie heerlijke dagen in Zuid-Limburg tijdens De Zevende Zeven meerdaagse. Het is constant genieten van het mooie heuvelland. Een perfecte tijd om daar nu te zijn. Overal bloemen en alles nog fris groen. Het was lekker rustig op de wandelpaden. Met behulp van de GPS is het eenvoudig om de route te volgen. Aan het eind van de dag uitrusten op het gezellige terras van de gezellige herberg Oud-Holset. Je bent er helemaal uit! Mieke Timmer

« Terug naar de kaart