Zwillbrocker Venn 7 km Vreden Duitsland

In en nabij het prachtige Zwillbrocker Venn, enkele kilometers ten oosten van Groenlo aan de Nederlands-Duitse grens leven meer dan zestig vogelsoorten, waaronder sierlijke flamingo’s en krijsende kokmeeuwen. Laatstgenoemden leven met dertien duizend stuks op een kluitje.

Bij het startpunt staat een bijzondere barokkerk en er is een biologisch bezoekerscentrum. De toegang van enkele euro’s is het zeker waard.

Tip: neem altijd de verrekijker mee en in de (na)zomer anti-muggencreme.

Startpunt: Hotel Biergarten Zum Kloppendiek, Zwillbrock 8, D-48691 Vreden (Duitsland) 

Download gps wandeling: Zwillbrocker Venn 7 km Vreden Duitsland

Reacties:

Zwillbrocker Venn 7 km

5/1/2014
Reactie

Een prachtige wandeling rond dit unieke natuurgebied. In dit jaargetijde zie je er niet zoveel vogels, maar het waterrijke gebied en de vennen zijn altijd mooi. Half maart begint het broedseizoen en keren de meeuwen en flamingo’s weer terug. We gaan dan zeker nog een keer. We hebben ook een bezoekje aan de Barokkerk gebracht. Echt een aanrader!
Door Jan en Willy ter Haar

30/4/2012
Reactie

De route rondom het Zwillbrocker Venn met heerlijk wandelweer gelopen, in combinatie met de Leemputten route. Bij het Zwillbrocker Venn genoten van de overdaad aan vogels, vooral de oranje/roze flamingo’s. Prachtig om deze vogels door het ondiepe ven te zien waden. Je moet natuurlijk wel een verrekijker bij je hebben. Als wandeling is deze route niet bijzonder, als vogelroute fantastisch.
Door Henk Kreeft

28/10/2011
Reactie

Op een prachtige herfstdag de route gelopen. Onze verwachtingen waren hoog gespannen, we hoopten veel water en vogels te zien. Helaas viel dit tegen, alleen aan het begin van de route en even als je bijna klaar bent met wandelen heb je uitzicht op het ven. We vonden de route ook vaak saai, lange rechte stukken zonder veel uitzicht.
Door Hester Wichers Hoeth

« Terug naar de kaart