Zevendaagse fietstocht Ardennen Moezel en Eifel 577km

Deze fietstocht gaat door het mooiste van de Ardennen, Moezel en Eifel in zeven fietsdagen. Een fietsronde over voormalige spoorlijnen zoals de Vennbahn en RAVels, maar ook door mooie rivierdalen zoals de Our, Prüm en Ruhr. Je fietst ook twee dagen door het Moezeldal. Dit is het drukste deel van de route. Daarom hebben wij niet langer door het dal gefietst. Je komt wel leuke gezellige toeristische dorpjes tegen zoals Bernkastel – Keus en Traben Trarbach. Uiteraard is Trier ook de moeite waard met zijn beroemde Porta Nigra en oude binnenstad. Verrassend is het prachte dorpje Kornelimunster. Ook het dorpje Blankenheim is de moeite waard.  De route voert ook langs het enorme stuwmeer van de Ruhr.

De fietstocht begint en eindigt in Zuid Limburg in Holset bij de herberg Oud Holset.

Varianten fietstocht

Er zijn twee varianten opgenomen. De eerste volgt wat langer de Vennbahn en passeert twee adressen van vrienden op de fiets. De tweede ga je langs Vianden en Echternach.

Overnachten tijdens de fietstocht

Wij overnachten onder andere via vrienden op de fiets en in Duitsland maakten we gebruik van bett und bike of de lokale toeristenbureaus. Veel Duitse gästezimmer zijn niet via internet te vinden.

route informatie en gps / gpx bestand

Startpunt: Herberg Oud Holset; Holset 54, 6295 ND LemiersHolset 54, 6295 ND Lemiers Ardennen fietstocht (NL) ; tel: +31 43 3066650

Lengte fietstocht: 577km

Hoogtemeters: 6.000 m

De route bevat enkele zeer steile stukken tot 20%.

Download Zevendaagse fietstocht door de Ardennen Moezel en Eifel 577km

 

 

« Terug naar de kaart