Baarnse Baaierd – 20 km – Baarn

lengte: 20 km

Startpunt: N52,2083 E5,2816; NS station Baarn, Stationsplein 68, 3743 KM Baarn

Deze lijnwandeling brengt u van station Baarn naar station Bilthoven. Na een kijkje op het landgoed van het statige Kasteel Groeneveld gaat u verder door het enorme bosrijke gebied ten zuidwesten van Baarn. De route is bijna helemaal onverhard. Het is heerlijk wandelen over de bospaden en door de prachtige, soms lange lanen. Ook zijn er regelmatig leuke eenmanspaadjes. U komt langs twee bijzondere vijvers: de Kruisvijver en de Pannekoekvijver. Meer naar het zuiden passeert u het Hilversumse Wasmeer. In Bilthoven wandelt u door een villawijk en het Heidepark naar het station.

In het stationsgebouw is een StationsHuiskamer gevestigd; dagelijks geopend. U kunt er terecht voor een hapje en een drankje. Eethuys-Café De Generaal vlakbij bij het station is dagelijks geopend vanaf 10 uur. Een leuke gelegenheid om voor of na de wandeling even langs te gaan. Het Grand Café in Kasteel Groeneveld is dagelijks open vanaf 11 uur, behalve op maandag. Onderweg passeert u na ruim 6km Grand Café Groot Kievitsdal, open vanaf 10 uur. Ruim over de helft van de route komt u langs Restaurant De Paddestoel. Op maandag geopend vanaf 12 uur, de andere dagen eerder.

Vanaf NS station Bilthoven kunt u met de trein direct naar Baarn terugreizen, twee maal per uur. Ook hier zijn toiletten en een StationsHuiskamer aanwezig.

Baarnse Baaierd kan uitstekend met Biltse Baaierd gecombineerd worden tot een tweedaagse tocht.

Download gps wandeling: Baarnse Baaierd   (route en track voor outdoor toestellen)

Download gps wandeling:  Baarnse Baaierd (track voor Edges/Teasi/Mio/Sigma en horloges).

« Terug naar de kaart