Veluwe van zand naar water Renkum 70km

RenkumVanuit Renkum kom je snel aan de Nederrijn, het laagste punt van de route. Via een ommetje door het gezellige Wageningen met veel gezellige terrasjes en langs het beroemde hotel de Wereld klim je de Wageningse berg op. Je komt al snel door bossen en rijdt over uitgestrekte heide vlaktes. Bij Lunteren kom je vlakbij het middelpunt van Nederland. Je kunt het rondje bij Lunteren ook overslaan, waardoor de route 12km korter wordt. Tijdens het rondje kom je bij de koepel. De koepel is een deel van het jaar te bezoeken en beklimmen. Je rijdt rond de 50m hoge Goudsberg. Daarna heb je uitzicht op het Wekeromse zand. Via Otterlo, waar je wel een terrasje kunt vinden, fiets je langs het Mosselse zand en door het prachtige Planken Wambuis. Een gebied waar veel everzwijnen en ander wild zit.

De fietstocht is het mooist als de heide in bloei staat. De beste tijd is dus tussen half augustus en half september. Ben je liefhebber van bosbessen, dan ga je in juni voor de eerste pluk op pad.

Routegegevens:

Lengte: 70km

Klimmen: de route is zeker niet vlak, de klimmetjes zijn. behalve de Wageningse berg, kort. Het totale aantal te bedwingen meters zal ruim 300 zijn.

Onverhard: de route gaat regelmatig over halfverharde fietspaden en is dus niet goed geschikt voor wielrenners

Startpunt:

Coördinaten: N51.98660° E5.73018°

Download (gps): Veluwe van zand naar water Renkum 70km

« Terug naar de kaart