Taxandriatrek 17km of 10km Arendonk (België) Vlaanderen

De Taxandriatrek bestaat uit twee lussen; één geheel in België, de andere lus loopt overwegend in Nederland. Beide lussen bieden bijzondere natuur. De kortste leidt u langs het Goorken met laagveen, heide en rietlanden met open water, wilgen en gagel. De langste lus gaat voornamelijk door De Reuselse Moeren, het enige hoogveengebied in Nederland.
Doordat startpunt en horeca op het verbindingsstuk tussen de twee delen liggen, kunnen de lussen los van elkaar gelopen worden en in willekeurige volgorde. De oostelijke route is circa 10km, de westelijke circa 7km.
De naam Taxandria verwijst naar de oude Romeinse benaming van dit grensgebied, dat ongeveer overeenkomt met wat wij nu De Kempen noemen.

Café Het Paradijs is geopend maandag vanaf 14 uur, dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 11uur en in het weekeinde vanaf 10.30 uur. Vanaf 1 november tot 1 maart is het café ook op maandag gesloten.

STARTPUNT: Het Paradijs, Moerenstraat 81, 2370 Arendonk (België) Vlaanderen

Download gps wandeling: Taxandriatrek 17km of 10km Arendonk (België) Vlaanderen (route en track voor outdoor toestellen):

Download gps wandeling: Taxandriatrek 17km of 10km Arendonk (België) Vlaanderen (track voor Edges/Teasi/Mio/Sigma en horloges).

 

« Terug naar de kaart