Stubaier hohenweg 80km huttentocht Oostenrijk

Deze fantastische meerdaagse huttentocht kun je in 6 tot 10 dagen lopen. We hebben de tocht aan het begin van het seizoen gelopen. In die periode was de etappe tussen de Neue Regensberger hütte en Dresder hütte nog afgesloten vanwege veel sneeuw en ijs. Om die reden hebben we vanaf de Dresder hütte de kabelbaan naar beneden genomen en vandaar af de bus naar Falbeson. In het gpx bestand vind je beide varianten. Wij zijn de tocht in Fulpmes begonnen. Neustift is ook een goede starplaats. De Stubaier hohenweg is een zwarte  tocht en is dus alleen geschikt voor geoefende bergwandelaars. Houd rekening met steile klimmen en afdalingen. De tocht kan in twee richtingen worden gelopen. Vanaf elke hut kun je de tocht onderbreken door naar een dal terug te lopen.Stubaier hohenweg

Lengte: +/- 80 km (afhankelijk de variant)

Hoogtemeters: 5000-6000m

Hutteninformatie: lees hier de informatie over de hutten langs de Stubaier hohenweg. Ga je in de zomervakantie, dan is het noodzakelijk om de hutten vooraf te reserveren.

Download het gpx bestand van de Stubaier Hohenweg.

Let op: omdat we deze tocht hebben gelopen terwijl er veel sneeuw lag, kan de track afwijken van de werkelijk paden. We hebben soms vanwege de sneeuw andere keuzes gemaakt zodat we een sneeuwveld veiliger konden oversteken.

« Terug naar de kaart