Struinen door de Stille Kern 10km

Trek uw lange broek aan en ga met uw GPS op avontuur in het Horsterwold, het grootste bos van Flevoland. Middenin het bos ligt De Stille kern. Na de inpoldering van Flevoland was dit akkerbouwgebied. In 1996 is het gebied overgedragen aan Staatsbosbeheer. Sindsdien mag de natuur haar eigen gang gaan. Oude wegen zijn overwoekerd. In het bos vindt u torenhoge populieren, varens, mossen en slingerplanten. Ook zijn er vaarten en waterplassen.

Neem een stok mee of zoek een tak in het bos. U wandelt niet over gewone paden, maar over sporen die paarden en koeien hebben getrokken. Volg de route via de waypoints. U zult merken dat u regelmatig afwijkt van de track, want over de vele wildpaadjes vindt niemand hetzelfde spoor. Dat maakt de route juist zo bijzonder! Via de waypoints komt u altijd weer op de juiste plek. Is een paadje te modderig, zoek dan een ander spoor. Alles mag tijdens deze tocht. Soms struint u tussen de struiken door. Op driekwart van de route kunt u genieten van het uitzichtpunt.

Neem proviand mee en een struinliefhebber. U begrijpt dat u in dit gebied geen horeca kunt verwachten. Ook is het prettig om deze avontuurlijke tocht niet alleen te maken.

Let op: het startpunt ligt aan een weg zonder huizen en heeft geen letters in de postcode. Komt u vanaf Nijkerk naar Flevoland over de N301, neem dan de N705, Spiekweg naar rechts. Na ruim 1km ziet u links parkeerplaats Bingelweg.

STARTPUNT:  De RD coördinaten van het startpunt zijn: 161362/477473

Download gps wandeling: Struinen door de Stille Kern 10km

« Terug naar de kaart