Säbelthoma wandelweg 12km Hinterzarten – Duitsland

Lekker wandelen door het zwarte Woud vlakbij vanaf Hinterzarten. Een wandeling van Hinterzartenbijna 12 km met ruim 400 hoogtemeters.

Startpunt: rechts van het Kurhaus op de kleine parkeerplaats Freiburgstrasse 1 – Hinterzarten, 2 minuten lopen vanaf het trein/ busstation.

Thomas Steiert was in 1823 veldwachter en op de zondagen tevens dorpsomroeper. Omdat hij bij zijn uniform altijd een sabel droeg werd hij al snel Säbelthoma genoemd. Het is een prachtige wandeling met enkele erg mooie uitzichten. Op 1000m hoogte kun je even genieten van het prachtige meertje, Mathisleweiher. Verderop wandelend kun je op een bankje en zelfs met een drankje genieten van het Feldberg massief, waar in het winterseizoen volop geskied wordt.  Op het hoogste punt, de “Windeckkopf”, heb je een schitterend uitzicht op Hinterzarten. Vanaf hier daal je af en passeer je onderweg ook het oude woonhuis van Säbelthoma, lees vooral onderweg ook de leuke publicatie bordjes.

Met dank aan: Frans van Riel

Download gps wandeling: Säbelthoma wandelweg 12km Hinterzarten – Duitsland (route en track voor outdoor toestellen):

Download gps wandeling: Säbelthoma wandelweg 12km Hinterzarten – Duitsland (track voor Edges/Teasi/Mio/Sigma en horloges).

« Terug naar de kaart