Ronduit Schitterend 18km Bergen Noord-Holland

Ronduit Schitterend is een paradijs voor de natuurliefhebber. Na de start, meteen al met een stevige klim, wandelt u door het afwisselende duinlandschap van Bergen en Schoorl. Nergens zijn de duinen breder en hoger. Het is klimmen en dalen over de paden door de vogelrijke bossen en de golvende duinen. U komt door Bergen aan Zee met vele terrasmogelijkheden. Daarna wandelt u ongeveer 2km langs het strand. Via de Kerf, een gat in de buitenste duinenrij, komt u weer in het duingebied. Langs en over enorme heidevelden en door bossen keert u terug naar Duinvermaak.

Helaas heeft brand in dit gebied ook een stuk van deze route geraakt. De route is te lopen, maar op de Mariavlakte aan het eind van nummer 4 en begin van nummer 5, ziet u duidelijk dat de brand verwoestingen heeft aangericht.

Voor het gebied is een toegangskaart nodig. Deze kunt u kopen bij restaurant Duinvermaak (dagelijks geopend vanaf 10 uur). Met de opbrengst hiervan beheert in Noord-Holland PWN Waterleidingbedrijf grote delen van het duinlandschap.

Er is een parkeerterrein bij Restaurant Duinvermaak. In het weekend en op mooie dagen is dit snel vol. Dan is het soms zoeken naar een parkeerplaats.

Let op: van 1 mei tot 1 oktober is het strand overdag verboden voor honden. Uw hond kan dan niet mee op de wandeling.

STARTPUNT: Restaurant Duinvermaak, Breelaan 132, 1861 GH Bergen Noord-Holland

Download gps wandeling: Ronduit Schitterend 18km Bergen Noord-Holland (route en track voor outdoor toestellen):

Download gps wandeling: Ronduit Schitterend 18km Bergen Noord-Holland (track voor Edges/Teasi/Mio/Sigma en horloges).

 

« Terug naar de kaart