Rond Doorwerth wandelen afwisselender kan niet 17km

KasteelEen wandeling rond Doorwerth is een fantastische tocht van 17km. Je loopt veel door zeer gevarieerde loofbossen. Er zijn vele prachtige beukenlanen en een enkele eikenlaan. De Wodan eiken zijn een aantal speciale eiken die je passeert. De 1000 jarige den haalde in 2006 de 400 jaar en ligt sindsdien te rotten. Op het heide gebied vind je een aantal jeneverbesstruiken. Je loopt langs een aantal slingerende sprengen.

De wandeling kent 300 hoogtemeters. Vanaf de stuwwal daal je af naar het kasteel Doorwerth. Een prachtig kasteel met horeca. Een uitstekende pauzeplek. Er bevinden zich ook musea in het kasteel.

Nadat je je kasteelheer of dame hebt kunnen wanen, klim je weer de heuvels op en gaat het steeds op een neer. Je komt langs een fraai bronnetje en passeert het landgoed Duno. Helaas is het landhuis in de oorlog vernietigd. De laan staat in het voorjaar prachtig in bloei. Na het rubberdorp Hevea waar vroeger laarzen werden gemaakt heb je nog een tijdje uitzicht over de rivier. Daarna duik je weer de bossen in.

Start: Fletcher hotel Oosterbeek, Wolfhezerweg 17, 6874 AA Wolfheze of start bij de Westerbouwing.

Download (gps): Rond Doorwerth wandelen afwisselender kan niet (17km)

Download (mobiel/smartwatch/Edge): Rond Doorwerth wandelen afwisselender kan niet (17km)

   

« Terug naar de kaart