Ooij en vaar 52 km of 40 km Bemmel

Een heerlijke typisch Hollandse fietstocht over kronkelende dijken en langs rivieren. U doorkruist ook de prachtige Ooijpolder met tegenwoordig veel Ooievaarsparen. Zelfs in de winter zijn deze trekvogels waar te nemen. Onderweg kunt u op de twee veren en bij de diverse horeca even uitrusten.

Op mooie dagen vaart de veerpont over de Waal geregeld. Van april t/m september minimaal 1 keer per uur. Daarbuiten minimaal 1 keer per twee uur.

De veerpont voor de inkorting vaart beperkt.
Zie www.kievitsveerdiensten.com

Startpunt: Restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28, 6681 KJ Bemmel Gelderland

Download gps fietsroute: Ooij en vaar 52 km of 40 km Bemmel

Reacties op de route Ooij en vaar (52 km of 40 km)

20/4/2013

Heerlijk dat fietsen hoog op de dijk langs de Waal. Wat een imposant uitzicht heb je kilometers lang over de brede rivier. Het waaide hard dus de veerpont naar Pannerden en het pontje bij Millingen hadden het zwaar om goed naar de overkant te komen. Wij ook tijdens het fietsen! Maar op de terugweg, met de wind in de rug, was het volop genieten van de prachtige Ooijpolder. Met onder andere leuke boerderijtjes en natuurlijk de ooievaarsnesten.
Door Mieke Timmer

1/8/2011

Ik vond het een mooie tocht en we hadden het geluk dat bij Kekerdom de ooievaars nog op het nest zaten. Elly Swinkels

23/5/2009

De route mag op dit moment eigenlijk de naam Ooij en baar dragen. Op 2 nesten zaten elk drie jonge ooievaars. In Zyfflich stond vader ooievaar op 2m afstand het publiek te vermaken. Joost

« Terug naar de kaart