Onzalig hemels 17km Rheden

Onzalig Hemels voert u een dag lang door een van de mooiste stukjes van ons land. Geen moment is er dat u uw ogen níet de kost kunt geven. De landschappen wisselen elkaar in hoog tempo af, terwijl u er niet eens hard voor hoeft te lopen. Dat zal u ook niet steeds lukken, want een deel van de paden is zanderig en heuvel op. De geschiedenis van de omgeving – Posbank, koningswegen, Carolinahoeve – ligt voor het oprapen. De tocht is een combinatie van de twee beschreven routes In de Zevende Hemel en Heerlijk Onzalig. De mooiste momenten van dat tweetal vormen een nieuwe natuursymfonie.

Onderweg komt u horeca tegen.

Startpunt: Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden Gelderland

Download gps wandeling: Onzalig hemels 17km Rheden (route en track voor outdoor toestellen):

Download gps wandeling: Onzalig hemels 17km Rheden (track voor Edges/Teasi/Mio/Sigma en horloges).

Reacties:

8/6/2012
Reactie

Onzalig Hemels is een ideale combinatie van twee wandelroutes met louter hoogtepunten. Na de beklimming van de Kraaijenberg, Zijpenberg, Koepelberg en Tafelberg genieten we van het schitterende uitzicht bij de Posbank. Na een korte plensbui dalen we via de fraaie Koningslaan af naar de Carolinahoeve waar de koffie zich goed laat smaken. Een zeer geslaagde wandelpool met dank aan Janneke.
Door Frits Talsma

16/2/2011
Reactie

Wat een schitterende natuur hebben we toch in Nederland. Dit is een hele mooie wandeling waarbij je jezelf af en toe in het buitenland waant. Zeer afwisselend. Van heuvels en zandvlaktes, tot aan heide en bossen. Flink heuvelachtig dus de 17 km voel je goed in je benen. Absoluut een aanrader!! Angelique van der Werff

« Terug naar de kaart