Nijmegen uit en de Ooijpolder in 17km

NijmegenBijzonder van deze wandeling is dat je vanuit de stad Nijmegen zo de mooie Ooijpolder in wandelt.

We laten je starten in Beek. Dat is handig als je met de auto komt. Kom je met openbaar vervoer dan kun je beter in Nijmegen starten. bedenk je eigen route door de binnenstad van Nijmegen. Je kunt ook de route Mariken van Nimwegen gebruiken om heen en terug een andere route te nemen.

Vanaf Beek loop je eerst over de hellingen richting Nijmegen. Je passeert mooie villa’s en hebt vanaf het hoge plateau fraai uitzicht over de rivier. Je loopt ook door het bijzondere Valkhofpark waar je de Barbarossa ruine passeert en langs de schitterende Sint Nicolaaskapel komt. Meestal is deze open. Je daalt via de trappetjes af. Even pauzeren kan prima bij de vele horeca op de Waalkade. Daarna wandel je via een  boogbrug, die best een beetje wiebelt zo het struingebied langs de Waal in. Via de boerenpaadjes en het veerpontje dat je zelf moet bedienen kom je terug in Beek.

Het is mogelijk dat de Waal te hoog staat om deze wandeling langs de Waaloever te maken. In dat geval moet je over de dijk lopen. Het schouwspel van een stevig stromende rivier is dan indrukwekkend.

Startpunt Nijmegen uit en de Ooijpolder in

Hotel ’t Spijker Rijksstraatweg 191, 6573 CP Beek-Ubbergen Gelderland

Download (gps): Nijmegen uit en de Ooijpolder in 17km

Download (mobiel): Nijmegen uit en de Ooijpolder in 17km

« Terug naar de kaart