Nederrijk 16km Berg en Dal

Nederrijk is een mooie wandeling in het Rijk van Nijmegen door bosrijke heuvels en over glooiende weides. Vroeger liepen de bossen door tot aan het Reichswald. Nu heeft u bij helder weer weidse uitzichten.

Het pannenkoekenhuis is vanaf 11 uur geopend. Onderweg passeert u boven op de Duivelsberg horeca en bij boerderij de Hoge Hof is er zelfbediening.

Startpunt: Pannenkoekhuis De Heksendans, Oude Kleefsbaan 425, 6572 AZ Berg en Dal Gelderland

Download gps wandeling: Nederrijk 16km Berg en Dal

Reacties:

9/5/2013
Reactie

Mooie route. In het begin een behoorlijke klim naar de Duivelsberg. Een behoorlijk deel van de route gaat door het open veld. Nu in de vroege lente vond ik dat wat eentonig worden op den duur. Maar als de landerijen vol staan met gewassen zal de wandeling zeker nog mooier zijn. De vele kleine eenmanspaadjes zijn heel bijzonder. Naar de laatste, aan bijna het eind van de route moet je echt goed zoeken. Deze is bijna geheel overwoekerd.
Door M.W.

 

8/2/2013
Reactie

Leuke en afwisselende wandeling. Met mooie vergezichten. Vandaag veel sneeuw en erg natte gedeelte. Daarom een pittige wandeling. Ondanks alles toch erg genoten.
Door Peter en Tineke de Graaf

9/6/2012
Reactie

Toproute! Heel afwisselend, maar door het stijgen en dalen en ongelijke, onverharde wegen een pittige 16 km. Zeer de moeite waard.
Door Hanneke Schoof

8/2/2012
Reactie

Prachtige route, mooie klimmetjes, langs dalen en riviertjes, prachtige vergezichten op het Duitse Reichswald enz. Kortom een prachtige rustige route. Ik heb de GPS gebruikt en dat ging perfect.
Door Fred

18/7/2011
Reactie

Stevige wandeling met flinke hoogteverschillen. Heel gevarieerd; bos, bosranden, weiland, weidse uitzichten. We liepen over paadjes die mij als Nijmegenaar verbaasd deden staan! Ga wel met helder weer om van de uitzichten te genieten. Henk Baltussen

23/5/2011
Reactie

Niet alleen de bosrijke omgeving van Berg&Dal en het open landschap in de buurt van Groesbeek, maar ook de hoogteverschillen maken dit tot een aangename route. Wimke Heisen

« Terug naar de kaart