Naar de tete de Toillies – meertjes in de Queyras – 15km

Toillies Queyras

Toillies Queyras

In de zomer moet je in St Verain de auto parkeren en kun je met een pendelbusje naar het startpunt van de tocht. Buiten het seizoen kun je doorrijden naar de kleine parkeerplaats.

Een fantastische wandeling in de Queyras op de grens van Frankrijk en Italië. Je loopt rond de tete de Toillies. De aanloop van deze tocht is rustig. Je kunt in de hut nog even een pauze houden. Daarna moet je aan de slag om de pittige klim naar de col af te leggen. Vanaf de col kun je twee topjes beklimmen:

  1. Pic de la Farnéiréta (3133m)
  2. La Petite Tête Noire (3039m)

Na de col daal je af naar het eerste meer. Zodra je in het dal loopt kom je nog meer betoverende berg meertjes tegen. Bij enkele meertjes staan mooie steenmannetjes. Via de colle Blanchet kom je weer terug bij de refuge de la Blanche met het gelijknamige meertje. Op de terugweg loop je langs het riviertje l’aigle blanche.

Route informatie

Lengte: 15km

Hoogtemeters: 1100m

Startpunt coördinaten: N44.67694° E6.91879°

Download gps wandeling: Naar de tete de Toillies – meertjes in de Queyras – 15km (route en track voor outdoor toestellen)

Download gps wandeling: Naar de tete de Toillies – meertjes in de Queyras – 15km (track voor Edges/Teasi/Mio/Sigma en horloges).

« Terug naar de kaart