Mooi he 16km Boxtel

Wie door de Kampina wandelt kan het ‘Alleen op de wereld’ gevoel krijgen. Zeker wanneer er damp opstijgt uit de vennen of de beekjes. De stilte kan verstoord worden door een voorbij springende ree. In de periode dat de hei in bloei staat kent het gebied weer een hele andere sfeer. Kortom een wandeling waarin u verrast wordt door de pure schoonheid van de natuur.
Er zijn meerdere inkortingsmogelijkheden. Hierdoor mist u het bijzondere café Boshuis Venkraai. Er zijn in Oisterwijk, langs en op korte afstand van de route, wel andere horecagelegenheden.
De route gaat voor 95% over onverharde paden. Stevige schoenen kan gemakkelijk zijn.

Startpunt: Parkeerplaats Huisvennen, Huisvennen / Roond, 5281 SH Boxtel Noord-Brabant

Download gps wandeling: Mooi he 16km Boxtel

Reacties:

Een mooie en afwisselende route. Het was ook heel mooi weer! Heerlijk koffie gedronken in grand café de Reebok onderweg.
Door Ria en Wim Beckers, ‘s-Hertogenbosch

7/4/2013

Reactie

Prachtige afwisselende wandelroute. Wij hebben genoten. De routebeschrijving is perfect. Bedankt en voor iedereen veel wandelplezier.
Door Johanna

12/1/2013
Reactie

Het pad langs de Huisvennen, waar nu ook roodbonte koeien graasden die prachtig afstaken tegen de witte berken, komt in meer routes voor, maar is zo mooi dat het perfect past in deze route. Het pad langs de Rosep was fantastisch. Bij punt 6 dachten we dat we het mooiste deel wel hadden gehad maar hoe verrassend was het moeras en de heide! Dit deel is zo overweldigend mooi en weids door de vennetjes en de zee van (hoog!) goudgeel pijpenstro (waarbij het soms leek op een Limburgse holle weg), dat we met recht kunnen zeggen: Mooi he!!!! maar dan wel met veel uitroeptekens.
Door Tiny en Harm van der Meer

20/3/2011
Reactie

Wat hebben we weer genoten vanmiddag. Een prachtige route over slingerende bospaden en langs schitterende vennen. Joost weet de mooie plekjes in ons Brabantse land wel te vinden. Onderweg een erg leuk boscafé. Een echte aanrader voor jong en oud. Je kijkt je ogen uit, echt schitterend. Ellen en Frans van Riel

« Terug naar de kaart