Langs de Leijgraaf en door het Reichswald 14km

Reichswald De wandeling gaat niet alleen door het Duitse Reichswald. Het kleine kronkelende riviertje de Leijgraaf is een pareltje tijdens deze afwisselende wandeling. In de grensregio van Nederland en Duitsland start je bij het leuke café Merlijn. Wanneer je op het terras kunt zitten, ben je in een piepkleine dierentuin.

De wandeling start via de verharde weg. Niet veel later zul je het natuurgebied de bruuk binnen wandelen. Dit bijzondere natuurgebied wordt gekenmerkt door een afwisseling van hooimoerassen, waaronder de beschermde blauwgraslanden en deels veldrusschraallanden, struwelen, houtwallen en de Bruuknatte bossen.Na de Bruuk wandel je langs het kronkelende riviertje de Leijgraaf. Wie weet kun je er een ijsvogel spotten. Het kan drassig en modderig zijn in deze gebieden. Via de wijngaard verlaat je het vlakke deel van de wandeling. In het Reichswald zijn enkele klimmetjes. Het hoogtepunt bevindt zich op 90m, de Brandenberg. Onderweg zie je nog een aantal schuttersputjes en loopgraven.

De wandeling kun je verlengen met een heen en weertje naar café Niederrhein een café in het voormalige stationsgebouw in Kranenburg. de route wordt er 3,5 km langer door.

de LeijgraafStartpunt

Café Merlijn, Grafwegenerstrasse 32, Kranenburg, Duitsland; Coördinaten: N51.74827° E5.95562°

Download (gps): Langs de Leijgraaf en door het Reichswald 14km

Download wandeling (smartphones, smartwatches, Edge toestellen): Langs de Leijgraaf en door het Reichswald 14km

 

 

« Terug naar de kaart