Drielandenspoor 34km Vaals

Drielandenspoor is een pittige heuvelrijke fietstocht gedeeltelijk over halfverharde wegen en paden die begint en eindigt in het historische Zuid-Limburgse Oud-Holset.

Het Zuid-Limburgse Heuvelland, de streek tussen Maastricht en Vaals, is een uitloper van de Ardennen. Naarmate u verder zuidwaarts richting België trekt, neemt het hoogteverschil aanzienlijk toe. Zo bevindt het Drielandenpunt zich op een hoogte van 322,5 meter boven zeeniveau, maar enkele kilometers zuidelijker richting België stijgt dit al naar maar liefst 694 meter. U zit dan midden in de “Hoge Venen”, dat deel uitmaakt van de Belgische Ardennen. Maar zover gaat deze fietsroute niet. Vanaf de Boudewijntoren-Drielandenpunt, waar u langs komt, is dit hoogst gelegen gebied van België, wel duidelijk te zien.

Voor het deel na Vaals heeft u de meeste versnellingen nodig. Na flinke regen zijn de paden in de Duitse en Belgische bossen moeilijker te berijden.
Bij het start- en eindpunt en onderweg is horeca.

STARTPUNT: Herberg Oud-Holset, Holset 54, 6295 ND Holset (Lemiers) Limburg

Download: drielandenspoor 34km Vaals

Reacties

Soms een paar klimmetjes, maar daarna word je ongelooflijk beloond met prachtige vergezichten. We hebben intens genoten tijdens deze – je zou het niet denken – zéér afwisselende fietsroute in het grensgebied van onze nabuurlanden! Hans Doorenbosch en Mirjam Aarsman

 

21/5/2009
Reactie

Zeer mooie route! Kees van Roosmalen

« Terug naar de kaart