Dolders Moois – 20km – Den Dolder

Lengte: 20 km

Startpunt: N52,1402 E5,2418, NS station Den Dolder, Dolderseweg 148, 3734 BL Den Dolder

Introductie

Er is veel moois in het gebied tussen Den Dolder en Soest. Het Willem Arntzbos met z’n heideveldjes. Een heuvelrug in De Zoom, die zomaar de Dolderse Duinen zou kunnen heten … maar zo is het niet, zult u ontdekken. Statige beukenlanen herinneren aan oude landgoederen. Een idyllisch verborgen bosvijvertje is een klein pareltje. U doorkruist Laag Hees en Op Hees en komt bij het zeer kwetsbare Soesterveen, waarvan een klein stukje toegankelijk is. Dit alles mag rustig – om het netjes te zeggen – dolders mooi worden genoemd. Voor een klein deel voert deze wandeling u over (half)verharde paden met vaak een zandpad er naast, maar meestal loopt u soepeltjes en zacht. Een zeer gevarieerde flora, veel vogels, af en toe een ree… Genieten!

Komt u met de auto? In het weekend is er wel plaats op het kleine parkeerterrein naast het station. Op werkdagen parkeert u gratis op het parkeerterrein achter Andreas Foxlaan 14.
Het station heeft geen faciliteiten, maar ernaast vindt u Café Egelantier, op werkdagen om 10 uur en in het weekend om 12 uur open. En 200m ten zuiden van de spoorlijn vindt u Cantina Mediterrana, alle dagen vanaf 11 uur open.

Horeca onderweg: aan de rand van Soest komt u bij Tuincentrum ’t Vaarderhoogt waar zich in de Binnenafdeling een gezellige herberg, De Kastelein, bevindt; alle winkeldagen van 9 uur tot 18 uur open (zaterdag tot 17 uur). Van half maart tot half juni en van eind september tot de kerstdagen is er ook op zondag vanaf 12 uur plaats voor u in de herberg.

Download gps wandeling: Dolders Moois – 20km – Den Dolder (route en track voor outdoor toestellen)

Download gps wandeling: Dolders Moois – 20km – Den Dolder (track voor Edges/Teasi/Mio/Sigma en horloges).

 

« Terug naar de kaart