De Zevende Zeven 42 km of 61 km Slenaken Limburg

Deze fantastische GPS twee- of driedaagse wandeling is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de serie ‘Zeven’ wandelingen van dezelfde routemaker. Elke wandeling met het predicaat Zeven is van uitzonderlijke schoonheid. Daarnaast is zeven ook een heilig getal. Op deze route komt u vele heilige stilte- en gedenkplekjes tegen. Misschien is dit wel de sjoenste wandeling in Zuid Limburg.

U start in het toeristische Slenaken. Al na enkele stappen loopt u door het gras langs de prachtige, slingerende Gulp. Vervolgens gaat u stevig klimmen en heeft u geweldige vergezichten. Via beboste heuvels, stille dalen en velden komt u in het Geuldal aan. In Mechelen zijn voldoende horecagelegenheden.

Over kleine weggetjes klimt u uit het Geuldal en wandelt door een afwisselend landschap naar Vijlen. Het laatste deel van de eerste dag loopt u door de velden naar Holset. U overnacht daar in: Herberg Oud Holset. In deze gezellige herberg kunt u uitstekend eten. Herberg Oud Holset biedt diverse arrangementen aan.

Kiest u voor drie dagen, dan laat u uw spullen liggen in de Herberg en wandelt u de tweede dag de rondwandeling Talen en Tekens (19km en ruim 500 klimmeters).

U kunt ook twee dagen wandelen, dan slaat u de rondwandeling op dag 2 over.

Deze wandeling gaat via het 260m hooggelegen Boscafé ’t Hijgend Hert, richting België. De Geul meandert in dit gebied zeer sterk. Voor Epen komt u enkele terrasjes tegen. In het dorp kunt u ook één van de vele horecagelegenheden bezoeken. Na Epen loopt u door een stil dal en een rustig bos. U keert via het dal terug naar de Gulp. In Slenaken kunt u nagenieten van deze heuvelrijke On Track wandeling.

De eerste dag wandelt u 23km en klimt u in totaal 492m. Op de laatste dag is de route 19km lang en is de totale klim 517m. De wandeling gaat grotendeels over onverharde paden.

Startpunt: Café Het Brugske, Dorpsstraat 2, 6277 NE Slenaken Limburg

Download gps wandeling: De Zevende Zeven 42 km of 61 km Slenaken Limburg

Reacties:

29/5/2012

Super route, schitterende vergezichten en heel afwisselend. Voldoende horeca onderweg en het concept (drie dagen wandelen met twee overnachtingen op een locatie) is heel prettig. Dit was de eerste keer dat wij een GPS-route liepen, en het is ons heel goed bevallen. Alleen op de derde dag kwamen we collega-wandelaars tegen, verder was het landschap van ons samen. In Herberg Oud Holset uitstekend gegeten.
Door John en Metta

20/5/2011
Reactie

Een van de mooiste routes die we gelopen hebben. Prachtige vergezichten. Loes Janssen

8/5/2010
Reactie

Wat hadden wij drie heerlijke dagen in Zuid-Limburg tijdens De Zevende Zeven meerdaagse. Het is constant genieten van het mooie heuvelland. Een perfecte tijd om daar nu te zijn. Overal bloemen en alles nog fris groen. Het was lekker rustig op de wandelpaden. Met behulp van de GPS is het eenvoudig om de route te volgen. Aan het eind van de dag uitrusten op het gezellige terras van de gezellige herberg Oud-Holset. Je bent er helemaal uit! Mieke Timmer

« Terug naar de kaart