De andere vierdaagse (dag 3 en 4) 43 km Beek Ubbergen

De andere vierdaagse is een bijzondere vierdaagse die bestaat uit twee trajecten van twee wandeldagen die elk afzonderlijk te lopen zijn. Op dag drie heb je de keuze uit 29 of 25km en op dag 4 wandel je 14km. Wil je liever een gelijkmatige verdeling dan start je in Leuth en loop je twee keer 22km.

Tijdens dit tweede traject wandel je beide dagen door de fraaie natuurgebieden Ooijpolder, de Millingerwaard en de Bizonbaai. Het begin en eind is heuvelachtig met mooie vergezichten. Tussendoor loop je over de dijken die de polder beschermen en je een mooi uitzicht geven. Je wandelt over stille boerenlandpaden en klimt over vele overstapjes. Koninkspaarden en Gallowayrunderen grazen in de natuurgebieden.

Aan het eind van de eerste dag van het tweede traject kun je eten en overnachten in het gezellige Oortjeshekken. Tijdig reserveren is gewenst. In het weekend is het niet altijd mogelijk om maar voor één nacht te reserveren. Zie hiervoor huiskamercafé Oortjeshekken.
Iets verderop ligt een bijzonder B&B; Bed and Breakfast ’t Veerhuis.

De horecagelegenheden de Millinger theetuin en de Zeelandsche hof zijn niet het gehele jaar geopend.

Wil je overnachten in Beek, omdat je de hele vierdaagse achter elkaar wilt lopen, dan zijn er diverse overnachting mogelijkheden, bijvoorbeeld bij Hotel t Spijker.

Honden zijn op dit traject niet toegestaan.

Vanwege de hoge waterstand van de Waal kan de route het beste vanaf april gelopen worden.

Startpunt: Hotel ’t Spijker, Rijksstraatweg 191, 6573 CP Beek-Ubbergen Gelderland

Download gps wandeling: De andere vierdaagse (dag 3 en 4) 43 km Beek Ubbergen

Reacties:

12/6/2011
Reactie

Wij hebben vandaag deze Vierdaagse wandeling, door een gebied waar de Vierdaagse niet gelopen wordt, in één dag gewandeld. Het was geweldig. We hebben op alle paden, die je kan bedenken gelopen. Het weer zat mee en de vergezichten waren prachtig. Door de zeer lage waterstand hebben we de route op een ongewone manier kunnen ervaren. De Millingerwaard is heel mooi, maar bijna zonder water een beetje anders (zeker niet overslaan). De bizon-baai is bizon-der. Het naaktstrand aan de noordzijde was een verrassing. De horeca is goed: de Theetuin is verrassend en Oortjeshekken is een beetje thuiskomen. Dit deel van de andere Vierdaagse heeft misschien nog wel meer indruk gemaakt dan het andere deel. Michel Deutekom en Hubert Maasdijk

24/6/2010
Reactie

Na dag 1 en 2 ook dag 3 en 4 van deze mooie ‘andere vierdaagse’ gewandeld. Vanaf de start in Leuth leverde dag 3 direct een heel ander beeld op dan de voorgaande dagen. Allereerst ging het over graskades en door weilanden; dat is lang niet altijd mogelijk in poldergebied maar hier gelukkig wel. Daarna door het bijzonder aantrekkelijke waterrijke gebied van de Millingerwaard, waar je de theetuin niet mag missen! Net als de voorgaande dagen veel roodborsttapuiten gezien. Het is inderdaad jammer dat je op weg naar de Bizonbaai een groot gedeelte over de drukke asfaltdijk moet lopen, zeker als het zo warm is als het vandaag was. De aankomst in Oortjeshekken maakte gelukkig veel goed, het is een uitstekende plek om uit te rusten. Dag 4 genoten we opnieuw van het mooie polderlandschap, maar besloten de tocht vanwege de warmte drastisch in te korten. Als we dit tevoren hadden geweten…dan waren we met dag 3 en 4 deze vierdaagse gestart! Hans Doorenbosch en Mirjam Aarsman.

4/2/2010
Reactie

De afgelopen dagen hebben wij deze uitzonderlijk mooie wandelroute mogen controleren. Wij zijn in Leuth gestart, om twee gelijke delen te lopen en daar hebben we geen spijt van gehad. Voordat we aan de route konden beginnen, was het 11.00 uur en dan is 20 km genoeg. Ook al omdat het in de Millingerwaard om deze tijd van het jaar i.v.m. de dooi erg drassig en modderig was. De bevers hebben we er niet gezien, maar hun aanwezigheid liet niet te wensen over. Met bomen van 25cm doorsnede hebben ze geen problemen. Inkorters missen hier een heel mooi gebied. Het lange stuk over de dijk is helaas niet te vermijden, omdat er geen andere mogelijkheid is om deze unieke natuurgebieden aan elkaar te koppelen. Wij waren om 16.45 uur bij hotel Oortjeshekken, waar we gastvrij ontvangen werden. De tweede dag na een heerlijke nachtrust en een verrassend ontbijt vertrokken we om 9.45 uur en wandelden we gelijk weer een bijzonder mooi gebied in langs de Bisonbaai met de daarachter gelegen Groenlanden. Het pontje over Het Meer vergt weer een andere inspanning dan lopen. Goed voor de spieren, net zoals het heuvelgebied rondom Beek. Via het Wijlermeer en de polders kom je na 24km om 16.30 uur weer aan in Leuth. Gert en Corrie Meurs

« Terug naar de kaart