Alleen op de wereld – Ameland – 10km

Alleen op de wereld AmelandAlleen op de wereld op Ameland, kan dat met al die toeristen? Je komt weinig mensen tegen tijdens deze tocht, zeker als je een eind het strand op loopt. Op de kaart lijkt het zelfs of je de zee in loopt. Je komt ook langs het groen strand dat ontstaan is doordat de zandplaat het Bornrif zich langzaamaan verplaatst heeft naar het Oosten. Je komt ook langs een prachtig duinmeer met ontelbare vogels en eenden. Loop zeker even langs de vogelkijkhut. Tenslotte heb je nog vlak voordat je de heide oversteekt een prachtig uitzicht over bijna het hele eiland.

Deze bijzondere wandeling vraag een goede voorbereiding, tenminste als je een eind het strand op wilt lopen. Je kunt de wandeling over het strand alleen maken bij eb. Bekijk daarvoor de getijdenkalender. Wil je de wandeling bij vloed maken, dan kun je uiteraard wel over het strand langs de duinen lopen.

Trek in ieder geval goede schoenen aan, want het kan vochtig en blubberig zijn.

Startpunt: Parkeerplaats aan de Oosterhiemweg te Hollum. Een alternatief kan zijn de parkeerplaats bij het strandpaviljoen Ballum aan de Strandweg Ballum.

Download route Alleen op de wereld op Ameland 10km

« Terug naar de kaart