11D. Variant 3 Rondje Lac de serre poncon 108km Embrun Frankrijk

Geliefde tocht voor heel veel campinggasten van la vieile ferme. Optimaal genieten van al het moois, water en bergen, in de Hautes Alpes. Ook een zware tocht, vooral de laatste klim is pittig en heet in de zomer. Er zijn voldoende watertappunten onderweg en het grootste gedeelte is autoluw.

Variant St Appolinaire:
De terugweg over de Nationale is vaak druk. Een mooi alternatief is via St Appolinaire terug. Dan rij je in Chorges onder het viaduct door en ga je in het dorp rechts. Daarna neem je links de D9 naar St Appolinaire. Dit gaat nog een keer geleidelijk omhoog, maar is heel steil als je al kapot zit. Deze weg kun je telkens volgen waarmee je in Embrun uitkomt. Ongeveer 5 km en 310 hoogtemeters extra.

Variant col St Jean:.
De tweede klim in de route stopt bij de aflag naar col St Jean. Je kunt hier echter wel links af gaan ( D900) naar boven op de col. Dit klimt in hetzelfde ritme als het eerste gedeelte. Daarna afdalen naar Selonnet, daar waar de weg een haakse bocht naar links maakt, ga je rechts af. Dit is een prachtig smal weggetje, met wat gaten en grind. Je volgt het door het kloofje tot aan de brug bij Epinasses. Daar pik je de oorspronkelijke route weer op. Ongeveer 12 km en 300 hoogtemeters extra.

Hoogtemeters:         1800m
Stijgingspercentage: 3- 9 %
Lengte van de klim:  3 serieuze klimmen, 9 km, 7 km en 5 km

Startpunt: Camping La Vieille Ferme La Clapière 05200 Embrun Frankrijk

Download gps fietstocht:  11D. Variant 1 Rondje Lac de serre poncon 108km Embrun Frankrijk

« Terug naar de kaart