Hoe gezond was jouw jaar? Zie het in Garmin Connect.

Gezond zijn en blijven is een thema dat vaak rond de jaarwisseling bij iedereen onder de aandacht is. We wensen elkaar allemaal weer een goed en gezond jaar toe. Natuurlijk heb je niet alles in eigen hand, maar beweging heeft natuurlijk wel een positieve invloed op je gezondheid. Hierover is genoeg geschreven. In dit artikel gaan we in hoe je in Garmin Connect op een leuke manier jouw jaarstatistieken kunt zien en hoe je doelen kunt aanmaken.

Account in Garmin Connect

In Garmin Connect kun je steeds meer gegevens terugzien van jouw activiteiten. Het belangrijkste is om eerst een account te hebben op Garmin Connect. Via het programma Garmin Express koppel je je gps met Garmin Connect. Met de gps’en met bluetooth en wifi kun je de gegevens automatisch laten uploaden naar Connect. Met de andere toestellen kun je de gegevens handmatig toevoegen.

Website en app

Garmin Connect is zowel via een website als via een app te benaderen. Op de website kun je uitgebreidere rapportages maken dan in de app. De app geeft ook zeker hele leuke informatie.

Statistieken in Garmin Connect – gezond bezig

Nu je een account hebt en je gps is gekoppeld kun je de activiteiten in Connect terugzien. We laten een aantal voorbeelden van de statistieken zien. De eerste zijn afkomstig uit de app. Hieronder zie je de afgelegde afstanden voor achtereenvolgens wandelen, hardlopen en fietsen. Je ziet ook dat je de gegevens per week of voor de laatste vier weken kunt bekijken. Deze afbeeldingen bevatten de gegevens van de laatste 12 maanden. Begint een maand net en je bekijkt de statistieken, dan zie je in feite maar een klein stukje van de nieuwe maand.

De laatste afbeelding geeft het aantal stappen in de laatste 12 maanden aan. Deze zijn geregistreerd door mijn Fenix 5x. Zoals je ziet kom ik aan een gemiddelde van ruim 8100 stappen. Gezond bezig zou je zeggen. Helaas heb ik de norm van 10.000 stappen per dag dus niet gehaald. Waarom zou ik dat doel wel mogen hebben voor het komend jaar? Het antwoord lees je bijvoorbeeld in het volgende artikel. Zo blijf je dus gezond.Overweeg je een activiteitentracker, bekijk hier een aantal mogelijkheden of bekijk de andere fitness toestellen. Uiteraard kun je ook met je outdoor of fiets gps heel veel gegevens vastleggen.

 

 

 

 

 

 

Statistieken op de website Garmin Connect

gezondAfgelopen jaar heb ik veel in de bergen gelopen. Ik ben dan benieuwd hoeveel meters ik bij elkaar geklommen heb. Kan ik dat in Garmin Connect terugvinden? Ja dat kan. Ik zie dat ik ruim 27km in een jaar tijd heb geklommen. Een hele prestatie al zeg ik het zelf. Waar vind je de informatie? Open Garmin Connect op je pc en klik op Rapporten > Vorderingsoverzicht, maak je keuze voor de activiteit en op welke wijze je vorderingsoverzicht wilt zien.

gezondHoe ziet mijn totaaloverzicht er per maand uit? Je kunt alle activiteiten in verschillende kleuren weergeven. Je ziet wel dat mei, augustus en september mijn favoriete wandelmaanden waren. Voor volgend jaar neem ik me voor om weer wat meer te fietsen. Afgelopen jaar waren de elfstedentocht in Friesland en enkele buitenlandse fietstochten de hoogtepunten.

Het berghuttentocht met de NKBV en het wandelen in de Dolomieten waren ook fantastische ervaringen.

De zevenheuvelnacht over 7km leverde een mooie tijd van 31m20s op.

Kortom het was een mooi en actief jaar.

Doelen voor het nieuwe jaar

Het is ook altijd weer leuk om wat doelen te stellen. Ook in Garmin Connect kun je dat doen bij Doelen > Maak een nieuwe doelstelling > maak je keuzes. Vervolgens kun je nadat gegevens zijn geüpload bekijken hoe ver je vorderingen zijn. Welke doelen heb jij?

doelenDoelen

Meer weten over Garmin Connect

In onze boeken gps wijzer (outdoortoestellen) en gps wijzer voor de recreatieve en sportieve fietser schrijven we nog veel meer over het gebruik van Connect. Ook op onze Connect pagina lees je meer.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht