Gratis lezing gps en kaart bij de Noorderzon Arnhem 11 maart

Een papieren wandel- of fietskaart kent iedereen. Het is leuk om een gedetailleerde kaart te bestuderen en te bepalen waar je heen gaat of wat je onderweg tegenkomt. Een goede papieren kaart biedt het voordeel van de combinatie van overzicht én detail.
Maar een gps biedt daarnaast ook nog veel meerwaarde bij het navigeren door het terrein. Je kan er o.m. routes mee volgen (al dan niet zelfontworpen) en het biedt altijd extra zekerheid omtrent je actuele locatie.
Hoe kun je een papieren kaart gebruiken in combinatie met je gps? Voor gps zijn er ook veel kaarten beschikbaar. Denk daarbij aan de Open Street Maps, of Open Fiets Map. Ook voor skiën en MTB-en zijn er kaarten beschikbaar. Hoe kom je er aan en hoe kun je ze gebruiken. De kaarten kun je ook op je pc gebruiken wanneer je (nog) geen gps of smartphone hebt.

Met de digitale kaarten kun je routes voorbereiden, bijvoorbeeld met Basecamp van Garmin. Tijdens de lezing over kaarten en gps laten we je de mogelijkheden zien.

De lezing wordt verzorgd door Joost Verbeek, samen met Foeke Jan Reitsma de auteur van het handigste boek over gps outdoor navigatie: gps wijzer.

Meld je hier aan voor een gratis toegangsbewijs

Datum en tijd: vrijdag 11 maart 19.30 u.
Locatie (kaart): Reisboekhandel De Noorderzon, Nieuwstad 35, Arnhem
Kijk ook eens op de website van de reisboekhandel de noorderzon.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht