Garmin Explore app kan nu gpx bestanden openen

Bij de laatste update van de Garmin Explore app is het eindelijk mogelijk om een gpx bestand te importeren. Dat betekent dat je via je smartphone veel gemakkelijker een gps route of track op je gps kunt krijgen. Je kunt deze vanaf een website downloaden of via een online opslag via de Explore app naar je gps sturen. De app is beschikbaar voor een iPhone en een Android toestel.

Met welke gps werkt de Explore app?

Garmin Explore app gpx bestandGarmin Fenix app gpx bestandDe Explore werkt samen met de gpsmap 66 S/ST/I en de Fenix 5 en 6. Voor andere toestellen moet je een andere methode gebruiken.Bij de Edge toestellen kan het eenvoudig via de Garmin Connect app. Voor de outdoor gps’en

Handleiding voor de Garmin Explore app

In de nieuwe handleiding voor de Fenix is de handleiding voor het gebruik van de app opgenomen. Voor de gpsmap 66 serie lees je de handleiding van het gebruik van de Explore app in het boek gps wijzer. In het boek gps wijzer staat nog niet hoe je de gpx bestanden via de Explore app naar je gps stuurt. Het is niet ingewikkeld. Op een iPhone werkt het als volgt.

Bij een download: download het gpx bestand van een website. Tik op de download en op Garmin Explore. Je krijgt nu de mogelijkheid een app te selecteren. Staat de Garmin Explore app er niet bij, tk dan op Meer. Bij de Suggesties zie je de app staan. Tik op Kopieer naar Explore en de gegevens worden in de Garmin Explore app geïmporteerd. Daarna kun je de gegevens synchroniseren met je gps.

Met gebruik van dropbox of een andere online opslag: de werkwijze is vergelijkbaar als hierboven. het verschil is dat je het bestand niet meer hoeft te downloaden. Je kunt het dus direct vanuit de opslag naar de app sturen.

Veel plezier onderweg!

« Terug naar nieuwsoverzicht