De top 5 artikelen die je meeneemt op je buitensportactiviteit

Ben jij een echt buitenpersoon? Grijp jij alle mogelijkheden aan om op avontuur te gaan in de buitenlucht? Zijn jouw vakanties gekenmerkt door veel zon, natuur en frisse lucht? Ga jij op vakantie naar Spanje of Italië? Is het antwoord op deze vragen volmondig ‘ja’, dan kunnen wij met jou meepraten.

Wij geloven oprecht dat je pas echt kan genieten van jouw omgeving als je er daadwerkelijk tijd in doorbrengt. Geen 5-sterren hotels met een all inclusive buffet, gewoon de natuur en een paar goede benen.

Als jij ook graag buitenactiviteiten wilt doen op vakantie in landen zoals Spanje en Italië. Dan moet je wel voorzien zijn van goede producten. Zoals jij waarschijnlijk ook weet is een goedkoop meestal een duurkoop. Toch is het altijd lastig om de juiste spullen te hebben voor een vakantie. Wat heb je nu precies nodig en wat is een slimme koop? Wat zijn de dingen waarvan je op locatie altijd denkt “goh, had ik dit nu maar meegenomen?”. Om je goed voor te bereiden op een vakantie in Italië of Spanje met veel buitenactiviteiten hebben wij een top 5 lijstje gemaakt met de dingen die je niet kan vergeten.

1. De GPS

Dit is natuurlijk een inkopper, maar het is wel de waarheid. Wij als GPS enthousiastelingen leven bij een goede GPS. Wil jij wandelen, tracken of geocachen? Dan heb jij een goede en betrouwbare GPS nodig.

Houd er hierbij rekening mee dat jouw GPS wel geschikt moet zijn voor de omgeving waar je op vakantie gaat. Alhoewel Spanje en Italië bekend staan om hun prettige weer en fijne omstandigheden kan het ook in deze landen soms spoken. Zorg er daarom voor dat de GPS niet alleen watervast maar ook schokbestendig is.

2. Een goede outdoor rugzak

Als je een actieve vakantie hebt in Italië of in Spanje, dan neem je wel het één en ander mee. Om dit alles op een goede en veilige manier te vervoeren heb je een stevige outdoor rugzak nodig. Het vinden van een rugzak die bij jou past is een hele uitdaging. Er moet rekening worden gehouden met wat je meeneemt, levensstijl, persoonlijke behoeften en natuurlijk de omstandigheden waaronder je deze rugzak gaat gebruiken.

Maak je niet al te grote tochten en verblijf je op één vaste slaapplek zoals een hotel, appartement of camping, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een rugzak van 20 tot 30 liter. Moet je een hele bepakking meenemen, dan kan je beter kijken naar een echte backpacker rugzak.

3. Een waterfles

Iets dat veel mensen vergeten mee te nemen: een goede waterfles. Zowel Italië als Spanje zijn in de zomer over het algemeen erg warm. Gezien je veel buitenactiviteiten gaat doen onder warm weer moet je goed drinken. Het is niet altijd even handig om een waterfles uit de supermarkt mee te nemen. Dezen zijn vaak onhandig en slap. Het grootste probleem is nog wel dat ze snel opwarmen. Het dunne plastic biedt nagenoeg geen isolatie waardoor je halverwege de dag al lauwwarm water hebt.

Een goede waterfles isoleert beter, en is gemakkelijk te vullen. Zowel met water uit de supermarkt als drinkwater uit een kraan. Let hierbij wel op dat het water veilig is om te drinken.

4. De Smartphone

Bijna alle smartphones hebben tegenwoordig een ingebouwde GPS. Toch kan dit systeem niet op tegen het gemak van een echte GPS. Een smartphone heeft echter veel meer functies dan alleen de GPS en is dan ook een onmisbare aanwinst op vakantie in Spanje of Italië.

Mocht er iets fout gaan dan kan je snel hulp inschakelen. Nu komt dit gelukkig bijna nooit voor maar de veiligheid is geruststellend. Voor de rest kan je tegenwoordig erg gemakkelijk en goedkoop internetten op de smartphone in deze landen. Eenmaal op locatie kan je dan ook gemakkelijk een aantal leuke buitenactiviteiten zoeken via het internet.

5. Goede wandelschoenen

Om eerlijk te zijn is dit laatste punt erg moeilijk in de top 5 te plaatsen. Dat goede wandelschoenen zonder twijfel in de top 5 hoort te staan is duidelijk, maar waar in de top 5 is wat lastiger. De meeste mensen die buiten actief zijn weten dat een paar goede schoenen echt onmisbaar zijn. De hoeveelheid blaren die je vermijdt en de extra kilometers die je prettig af kan leggen zijn aanzienlijk. Om die reden hebben veel mensen dan ook een goed paar schoenen die ze nu als normaal zien. Alleen iemand die ooit op vakantie is geweest op een paar slechte schoenen kan de echte waarde van een paar goede wandelschoenen echt onder woorden brengen. Voor dit soort mensen is dit misschien wel het belangrijkste ding om mee te hebben bij buitenactiviteiten in Spanje of Italië.

« Terug naar nieuwsoverzicht