De GPSMAP 67 wijkt nauwelijks af van de GPSMAP 66. Toch zijn er enkele verschillen. We geven ze hierna aan.

1 Multiband satellieten

Bij de 66SR zag je ook al dat er multiband technologie werd toegepast. Dit vind je nu ook op de 67 serie. Dat betekent dat de nauwkeurigheid van de positiebepaling sterk verbeterd is. De instellingen voor de satellietpagina vind je via: Stel in > Systeem > Satelliet. Je hebt daar de keuze uit Multi-GNSS, GPS only en Demonstratiemodus. De laatste zorgt er voor dat je wel de gps (binnen) kunt uitproberen, maar er geen positiebepaling plaatsvindt. Bij GPS-only wordt alleen het Amerikaanse gps systeem gebruikt. Met de instelling Multi-GNSS worden alle beschikbare systemen gebruikt voor een optimale ontvangst. De ontvangst wordt nog verder verbeterd als je Multi-band op aan zet. Er wordt dan gebruik gemaakt van meerdere banden. Hierna zie je het verschil bij de verschillende keuzes. Rechtsboven zie je de miswijzing.

  1. Multi-GNSS met Multiband

   

  1. Multi-GNSS zonder Multiband

 

  1. GPS-Only

Satelliet ontvangst GPSMAP 67

2 Routebepaling: Koerswaarschuwing instellen

Het is op de 67 mogelijk om de Uit koers waarschuwing uit te zetten via: Stel in > Routebepaling > Course alerts > Uit.

3 Kaartmenu en kaartlagen

Je kunt de kaartinstellingen via wegen bereiken:

  1. Hoofdmenu > Kaartbeheer of
  2. Ga naar de kaartpagina en druk op de Menu-knop > Kaartinstellingen > Kaartbeheer of
  3. Hoofdmenu > Opname knoppen > selecteer het tabblad Kaart > Menu-knop > Kaartinstellingen > Kaartbeheer

Je kunt daar kiezen voor Outdoor Maps +. Een abonnement daarop met alleen kaarten voor de VS kost € 59,99 per jaar.

Je kunt hier ook als je verbinding hebt met je telefoon BirdsEye beelden downloaden via Satellietbeelden toev.

Bij TopoActive kaarten zie je de geïnstalleerde kaarten. Standaard is dit de Europa kaart. Je kunt via +Voeg toe kaarten van andere regio’s installeren as je verbinding hebt met je telefoon. Bedenk wel dat het om veel data gaat.

Heb je nog meer kaarten geïnstalleerd, dan zie je die er onder staan.

    

4 Zaklamp aan / uitzetten via aan/uitknop

Je kunt de zaklamp uitgebreid bedienen via het appje in het hoofdmenu. Wil je de zaklamp snel aanzetten dan kan dit via de aan/uit knop. Druk er kort op, selecteer Flashlight en druk op de Enter-knop.

5 Accuduur

De accuduur is enorm toegenomen ten opzichte van de GPSMAP 66 serie. Garmin geeft een maximale gebruiksduur van 180 uur aan voor de 67 in de GPS modus en 165 uur voor de 67i in de tracking modus. Uiteraard is de werkelijke duur afhankelijk van het gebruik en de instellingen.

6 USB-C

De aansluiting vindt nu plaats met een usb-c kabel. Dit betekent dat het toestel niet meer herkend wordt door de programma’s van Javawa.

7 Garmin Messenger app

Via de Messenger app op je telefoon, kun je via het iridium netwerk (met een abonnement) berichten verzenden als je GPSMAP 67i gekoppeld is met je smartphone. Lees meer over de mogelijkheden op de Garmin website.

De GPSMAP 67 aanschaffen

Lees hier meer over de aanschaf van een GPSMAP 67.