Welke batterij instelling pas ik toe op mijn Garmin

De Garmin outdoor toestellen kennen een aantal batterij instellingen. We leggen je uit welke je toepast en wat de functie er van is.

batterij indicator

Waarom andere instellingen

Op je gps kun je verschillende instellingen voor de batterij maken, omdat batterijen op een verschillende manier ontladen. Door de juiste instelling te maken, geeft de batterij indicator een zo goed mogelijk beeld weer van de aanwezige lading. Echter omdat elke batterij weer anders is, kun je er niet van uitgaan dat de indicator altijd een juiste weergave geeft. Dat ligt niet aan Garmin, maar aan het type batterij.

Opties batterij instellingen op je Garmin outdoor toestel

batterij instellingenEr zijn vier batterij instel opties:

  1. Alkaline: deze instelling gebruik je als je niet oplaadbare alkaline batterijen gebruikt. We adviseren je dit soort batterijen niet te gebruiken, omdat de levensduur beperkt is. Je kunt ze gebruiken indien je geen andere batterijen voorhanden hebt. Het gebruik is kostbaar.
  2. Lithium: dit type batterijen gaan veel langer mee dan alkaline batterijen, maar zijn ook niet oplaadbaar en zijn relatief duur. Voor dezelfde prijs heb je oplaadbare batterijen.Ga je echter op pad in een gebied met lage temperaturen, dan kan een setje Lithium batterijen een goede keuze zijn.
  3. NiMH: dit zijn oplaadbare batterijen. Deze normale NiMH batterijen kennen echter een hoge zelfontlading. Na 24 uur is er al een ontlading van 10%. Je kunt dus beter de volgende categorie NiMH aanschaffen.
  4. Vooraf geladen NiMH: deze NiMH oplaadbare batterijen kennen een lage zelfontlading in tegenstelling tot de normale NiMH batterijen. Andere benamingen voor deze batterijen zijn: LSD (Low Self Discharge) of precharged batteries. We adviseren bijvoorbeeld de kwalitatief zeer goede eneloop batterijen.

Accu

In de enkele outdoor toestellen kun je ook een accu plaatsen. Deze accu kun je ook door middel van een usb kabel direct opladen. De capaciteit van deze accu is minder dan de meeste goede AA batterijen. Wanneer je deze accu gebruikt, hoef je niets te wijzigen aan de instellingen. De gps herkent deze accu vanzelf.

Meer lezen over batterijen

Lees op wikipedia meer over batterijen.

Lees ook de verdere informatie over batterijen en accu’s op onze website

Testen over batterijen

Er zijn vele testen over batterijen te vinden.

« Terug naar nieuwsoverzicht