Ruiterroutes, menroutes en kaarten voor gps

We krijgen wel eens de vraag of het handig is om een gps bij het paardrijden te gebruiken.  Het antwoord is simpel: dat is het zeker. Er zijn steeds meer paardrij- en ruiterroutes op het internet te vinden. Door deze op je gps te zetten, kun je ze gemakkelijk volgen. Ook zijn er speciale routes voor het mennen beschikbaar. Bedenk wel dat je de ‘routes’ die je downloadt op je gps terugziet als track of spoor.

GPS Kaarten voor paardrijdenpaardrijden gps

Er zijn verschillende kaarten te downloaden met gegevens voor het paardrijden. Een goede kaart is te vinden op: http://www.wanderreitkarte.de/garmin_de.php. Van verschillende delen van Europa zijn er kaarten te vinden. Deze kaarten kun je zowel installeren op je pc en daardoor in BaseCamp gebruiken, als direct op je gps plaatsen. De kaarten zijn echter niet routeerbaar. Dat betekent dat je er geen routes op kunt laten berekenen. Je kunt in Basecamp wel een track exact over een pad tekenen waarop je met je paard mag komen. Het is even wat werk, maar het is goed mogelijk. Indien je niet weet hoe dit moet, kun je het lezen in ons boek gps wijzer in hoofdstuk 16. Een tweede optie – en nog eens minder werk – is het maken van een directe route. Je leest ook alles over directe routes in het zojuist genoemde boek.

Legenda voor de kaartpaardrijden gps

De legenda vind je op http://www.wanderreitkarte.de/download/Legende.pdf.  Hier staan enkele afbeeldingen van de legenda die speciaal voor het paardrijden bedoeld zijn.ruiterroutes

Paardrijd netwerk Twente op kaart

Op de website routeplanner van Waypoint kun je paardrijroutes uitzetten in Twente en als GPX route, track of koers downloaden.

Ruiterroutes gps routes

Wellicht vind je het interessant om ook enkele websites te hebben waar je de paardrijtochten kunt  downloaden. We noemen er enkele:

Tenslotte noemen we nog een website waar je een zogenaamde doorzichtige overlay kunt vinden met ruiterroutes. De kaart is wel wat gedateerd en geeft beperkte gegevens. Hopelijk komt er een keer een verbeterde versie.

Heb je zelf nog tips, laat het ons even weten.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht