Mijn gps verwijderen van mijn pc gaat niet goed of de computer loopt vast bij verwijderen

Het is belangrijk je gps – en andere apparaten die je op je computer of laptop hebt aangesloten – veilig te verwijderen. Dat kan voor een Windows computer of laptop op verschillende manieren. Bij een Mac is het ook noodzakelijk om veilig te verwijderen, omdat op je gps anders bestanden achterblijven. We geven hier wat tips voor Windows gebruikers. gps uitwerpen

  1. Je kunt in de Windows verkenner rechts klikken op het toestel en klikken op Uitwerpen zoals je hiernaast op de afbeelding ziet. Je krijgt een melding dat je het toestel kunt verwijderen.
  2. Je kunt rechtsonder op de taakbalk op het icoontje gps verwijderen klikken. Zie je het icoontje niet, klik dan eerst op het . Als het goed zie je nu wel het verwijder icoon. Klik daarna op de naam van het toestel en eventueel de aanwezige sd kaart. Je krijgt een melding dat je het toestel kunt verwijderen.
  3. verwijderen gps basecampWanneer je BaseCamp gebruikt, kun je in de bibliotheek rechts klikken op het toestel en klik op Uitwerpen. Je krijgt een melding dat je het toestel kunt verwijderen.

Gebruik van Antirun om je gps te verwijderen van je pc

autorunMaar soms lukt het niet goed. Je krijgt een melding dat er nog een programma actief is of de computer loopt helemaal vast. Als oplossing kun je een hulpprogramma Antirun installeren.  Het programma kun je hier downloaden. Installeer het. Zodra je nu een toestel aansluit, krijg je informatie over je toestel en kun je het toestel via Eject verwijderen. Via Open disk wordt direct de Windows verkenner geopend. Er is ook nog een pro versie met enkele extra mogelijkheden.

« Terug naar nieuwsoverzicht