Mijn gps opruimen

Wanneer er te veel tracks of koersen op je gps staan dan worden nieuwe niet meer uitgelezen. De gps kan dus met een beperkt aantal tracks, routes of koersen (Garmin Edge) werken. Af en toe je gps opschonen is dus een goed plan. Na een vakantie is het een mooi moment om dat te doen. Maar welke gegevens kun je verwijderen? En hoe kun je ze bewaren?

Backup maken

Voordat je gegevens verwijdert, is het altijd verstandig een back-up te maken van je toestel. Dat kan met het programma Javawa Device Manager. Je kunt ook gegevens uit bepaalde mappen naar je pc of laptop kopiëren. Maak daar een handige structuur aan. Maak bijvoorbeeld per land of regio of vakantieperiode een mapje aan. De bestanden zijn gpx of fit bestanden. Deze bestanden kun je later openen in BaseCamp om ze daar alsnog te bekijken. De mappen waar deze bestanden in staan lees je hierna.

Outdoor gps

gpsmap 64 en 78Als je een outdoor gps hebt is het verstandig om in ieder geval de map [GPS]:\Garmin\GPX op te ruimen. Wanneer je een eTrex 25/35, Oregon 600/650/700/750 of GPSMap 64/66 hebt dan kunnen er ook gegevens opgeslagen worden in de map [GPS]:\Garmin\Activities. Dit zijn je opgeslagen activiteiten. Lees meer over de outdoor toestellen in het boek gps wijzer.

Garmin Edge

Als je een Garmin Edge hebt dan kun je je activiteiten wissen uit de map [GPS]:\Garmin\Activities en de koersen uit de map [GPS]:\Garmin\Courses. Lees meer over het verwijderen van gegevens en over activiteiten en koersen in het boek gps wijzer voor de Garmin Edge.

Activiteiten

Gegevens die op je gps worden opgeslagen in de map [GPS] of [Edge]:\Garmin\Activities worden gebruikt voor synchronisatie met Garmin Connect. In Garmin Connect worden de statistieken bijgehouden. Gebruik je Garmin Connect, verwijder de gegevens pas als je de synchronisatie hebt uitgevoerd.

« Terug naar nieuwsoverzicht